Antena Căutare

Ponta: Propunerea de buget UE e inacceptabila, iar Guvernul il sprijina pe Basescu sa nu cedeze

Premierul Victor Ponta a declarat ca propunerea presedintelui Consiliului Uniunii Europene, Herman van Rompuy, privind bugetul european pentru perioada 2014-2020 este "extrem de nefavorabila si inacceptabila" pentru Romania, iar Guvernul il sprijina pe presedintele Traian Basescu "sa nu cedeze"

"Propunerea lui Herman van Rompuy este extrem de nefavorabila noua, este alta propunere decat a CE si PE si este inacceptabila. Cand spui inacceptabil, Romania fiind o tara cu drepturi depline in UE, cand ceva este inacceptabil ai, conform Tratatului UE, dreptul de a vota impotriva, iar bugetul UE nu se poate adopta decat prin unanimitate. Prin pozitia Guvernului si a majoritatii parlamentare il sprijinim pe presedintele Basescu sa nu cedeze, pentru ca domnia sa spune «Asta e pozitia Parlamentului si Guvernului, nu puteti sa ma convingeti sa cedez». Presedintele tine mult la institutii, mai putin la popor, si institutiile - Guvern, Parlament - au spus care este limita dincolo de care Romania nu poate accepta mecanismul financiar 2014-2020", a spus Victor Ponta.

Premierul a mai precizat ca delegatia Romaniei nu merge la Bruxelles sa ceara lucruri "absurde", ci ceea ce Comisia Europeana si PE "au considerat ca e corect".

"Importanta e pozitia Romaniei la Consiliul European", a adaugat Ponta.

Foto: Hepta

MRU, lautar la nunti: Cantam din repertoriul Azur, "Se marita Mona mea"... Aviz favorabil pentru arestarea preventiva a deputatului Alin Trasculescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x