Antena Căutare

Ponta scrie ambasadelor despre amenintarile la adresa statului de drept, conturate de putere

Presedintele PSD, Victor Ponta, a transmis, marti, o scrisoare catre "cele mai importante ambasade din Romania", in care a prezentat amenintarile pe care actuala putere le contureaza la adresa statului de drept in Romania, potrivit unui anunt postat pe site-ul partidului.

Scrisoarea liderului social-democrat, intitulata "Statul de drept in Romania este in pericol", se doreste a fi un semnal de alarma, prin care se constata "presiunea sistematica a actualei puteri asupra statului de drept, avand ca rezultat incalcarea Constitutiei Romaniei".

Ponta arata ca, dupa realegerea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei, "tendintele sale anterioare de incalcare a principiilor statului de drept s-au intensificat, devenind actiuni fatise, punand in pericol regimul democratic".

"Aceasta scrisoare este o forma de protest menita a intari actiunile politice de protest ale opozitiei fata de presiunile autoritare si anti-democratice ale actualei guvernari. In conditiile in care mecanismele democratice din Romania sunt gripate, iar deciziile arbitrare, prin incalcarea legilor, sunt tot mai frecvente, Partidul Social Democrat se vede obligat sa apeleze la atentia comunitatii internationale, la sprijinul partenerilor din statele membre ale Uniunii Europene", precizeaza Ponta.

El apreciaza ca presiunea "sistematica" a actualei puteri asupra statului de drept, avand ca rezultat incalcarea Constitutiei Romaniei, in litera si spiritul acesteia, este evidentiata de o serie de fapte si fenomene "indubitabile si incontestabile".

Ponta enumera, in sprijinul afirmatiilor sale, faptul ca Guvernul Emil Boc adopta in mod "sistematic" acte neconstitutionale, cea mai recenta "tentativa" fiind chiar planul privind reducerea pensiilor, ca masura de reducere a cheltuielilor bugetare, in pofida tuturor avertismentelor primite.

Tot articolul, in Jurnalul National

Ridzi, in comitetul de alegeri al PDL Hunedoara... Contre Videanu - Preda: O parte din conducerea PDL n-a trecut testul electoral...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x