Antena Căutare

Ponta si Leonard Orban anunta suspendarea platilor prin POSDRU pentru Romania

Victor Ponta a atras atentia, luni dimineata, asupra situatiei platilor din programul POSDRU, care ar putea fi suspendata, ceea ce ar duce la pierderea unor sume importante. La conferinta a participat si ministrul Afacerilor Europene Leonard Orban, care a confirmat faptul ca este foarte probabil ca va exista o propunere de suspendare a Platilor catre Romania prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a confirmat ca "Nu am vazut raportul, dar probabil va fi o recomandare de suspendare a platilor. In cel mai bun caz, vorbim de cateva luni de zile in care platile sa fie suspendate", adaugand ca suspendarea platilor s-ar putea face "indata ce va veni scrisoarea" de la CE.

Cele mai importante declaratii ale lui Victor Ponta:

In 2010 si 2011 toata lumea a luat bani de la POSDRU fara niciun fel de probleme si verificari. S-a constatat ca in sistemul informatic au acces neautorizat 350 de persoane care nu ar avea dreptul legal la accesarea sistemului informatic si la consultarea datelor necesare.

Exista programe la care foarte multe persoane - din zona publica si privata - au incasat salarii pana la 10.000 de euro lunar. Este un jaf.

Avem in jur de 2.500 de proiecte aprobate si contracte semnate. In 2010 au fost doar 14 sesizari de nereguli, in 2011 doar 9 sesizari de nereguli. In 2012 au fost peste 70 de sesizari. Domnul ministru Orban a sesizat de mai multe ori aceste probleme, din pacate nu au fost niciodata decizii luate.

Piederea va fi dubla - atat bani europeni care nu mai vin, cat si bani din bugetul de stat care trebuie sa acopere programe care nu trebuiau de fapt aprobate. [...] Sunt dispus sa imi asum o decizie politica radicala de restructurare totala a autoritatii de management - ceea ce ar insemna sa pierdem sume in 2012 si 2013, dar ne va asigura ca avem o autoritate competenta dupa 2014.

Foto: Intact Images

Premierul umbla la programul bugetarilor: 09.00-17.00... FOTO! Cseke Attila isi face campanie cu vitamina “(C)seke” la Primaria Oradea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x