Antena Căutare

Ponta: Solutia CE e sa ia bani de la oameni si sa dea la banci. Sunt alegeri in 2012 si 2013

Victor Ponta, presedintele PSD a spus joi ca solutia gasita de Consiliul European in privinta datoriei Greciei este sa acorde mai multi bani bancilor, pentru ca principalii lideri europeni au alegeri in 2012 si 2013.

datoria Greciei a fost redusa cu 100 mld. €


"Premierul Romaniei nici nu a participat la intalnire, iar declaratiile de la aeroport ale domnului Basescu nu au fost traduse nici pentru Angela Merkel, nici pentru domnul Sarkozy, au fost doar pentru presa interna"


"pentru mentalitatea celor care conduc in acest moment"

"Bani cat mai multi pentru banci. De unde luam acesti bani? Luam de la oameni si ii dam la banci. Oamenii pot sa sufere, bancile nu, desi criza financiara la nivel european nu a fost provocata de oameni sau de guverne, ci de banci"

"Luam bani de la oameni pentru ca domnul Sarkozy are alegeri in 2012, Angela Merkel are alegeri in 2013, domnul Silvio Berlusconi are alegeri in 2013 si tin mai mult la banci decat la oameni. Si domnul Basescu, inainte de alegeri, le spunea oamenilor ce mult ii iubeste. Dupa ce a fost reales, a intors si el foaia. Cine l-a crezut plateste"

"Tratamentul din 2010 si 2011 nu ne-a insanatosit, ci mai tare ne-a imbolnavit. Astazi ar fi trebuit sa fim intr-o situatie mult mai buna, insa in realitate este mult mai rea, suntem mult mai dependenti de imprumuturile de la bancile comerciale. Banii FMI au fost cheltuiti pentru realegerea lui Traian Basescu, altii nu mai vin, asa ca trebuie sa luam de la banci comerciale. Asta inseamna ca Guvernul actual ne lasa cu o datorie care creste pe luna cu un miliar de euro. Eu am spus de la inceput ca Romania va ajunge sa se imprumute cu inca un miliard, dar am fost optimist, pentru ca aseara (miercuri - n.r.) Basescu a spus adevarul: va trebui sa imprumutam peste 15 miliarde de euro"



Basescu: Grecia nu e iertata, ci ajutata. Nu e moral, dar ce e moral in fata crizei?... Sedinta extraordinara de Guvern. Romania va acorda Turciei ajutor umanitar de urgenta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x