Antena Căutare

Ponta: Traian Basescu este un viitor fost politician

Victor Ponta a vorbit marti seara intr-o aparitie la TV despre viitorul Romaniei, referindu-se atat la anumite probleme de ce tin de bugetul pe urmatorii ani, dar si despre cele mai grele numele din PDL, care spune acesta, vor deveni "fosti politicieni".

Liderul PDS a discutat mai intai despre probleme administrative ale tarii, oferind o solutie pentru organizarea teritoriala si anume, regionalizarea dupa modelul francez.

"Eu cred ca in 2013 trebuie sa facem modificarile la Constitutia Romaniei si sa spunem mai clar ce face Parlamentul, presedintele, Guvernul. De asemenea, cred ca trebuie sa avem regiuni, dar după modelul francez. Guvernul trebuie sa lase la nivelul comunitatilor ce tine de administratie. [...] 2013 este obligatoriu anul in care trebuie sa pregatim Romania pentru exercitiul bugetar 2014-2020. Am ratat o data 30 de miliarde de euro si nu mai putem rata iarasi", a precizat Ponta.

Pe de alta parte, co-presedintele PSD si-a continuat si luptele politice cu Traian Basescu si Roberta Anastase.

"Domnul Traian Basescu este un viitor fost politician. Statele Unite ale Americii si Bruxelles sunt interesate cine sunt viitorii conducatori ai Romaniei, nu cine sunt viitorii fosti conducatori. [...] "Eu nu ma voi intoarce in Camera Deputatilor cat timp doamna Anastase ramane Presedintele Camerei si nimeni de la USL nu va reveni. Cei de la PDL au spus foarte clar: daca e intre interesul nostru de a o tine pe Roberta Anastase in functie si interesul general de a avea un Parlament functional, noi o alegem pe Roberta Anastase. Eu cred ca lucrul acesta ii va costa foarte mult."

Foto: Intact Images

VIDEO! Mircea Badea: "Gadea l-a facut 'dobitoc' pe presedintele CNAS pentru ca e"... Crin Antonescu: La Bruxelles trebuia sa mearga premierul Ungureanu, nu Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x