Antena Căutare

Victor Ponta: "Viviane Reding face declaratii de weekend. Se bucura ca Romania nu intra in Schengen"

Premierul Victor Ponta a spus ca Viviane Reding, comisarul european pentru justitie, face declaratii "de weekend", "dupa ureche" si despre lucruri pe care "nu le cunoaste", iar in opinia lui atacurile acesteia impotriva Guvernului Romaniei sunt generate de optiunile sale politice si au "depasit orice limita" normala in spatiul UE.

"Este ca si cand despre problema procurorilor v-ar vorbi de exemplu, de altfel o doamna extrem de respectabila, doamna ministru Plumb, care e la Mediu. Habar n-are in primul rand nici cum functioneaza Justitia, nici n-are vreun mandat sa vorbeasca in numele cuiva. Povestea cu FMI este neserioasa", a spus premierul.

"Garantez ca niciodata, nicio secunda, in toate discutiile pe care le-am avut cu cei de la FMI nu s-a discutat vreo problema politica. De altfel, FMI, de cate ori a venit delegatia, s-a intalnit cu Guvernul, s-a intalnit cu opozitia, si a discutat despre deficitul bugetar, politici fiscale, privatizari. Niciodata nu s-a discutat. Doamna Reding le-ncurca pentru ca nu le stie", a explicat Ponta.

Seful Guvernului considera ca Viviane Reding face declaratii politice in nume propriu si ataca Guvernul USL pentru ca ea face parte din familia popularilor europeni, asemeni PDL.

"Declaratiile de week-end ale doamnei Reding care vorbeste dupa ureche despre ceea ce nu cunoaste si nu are atributii tin doar de un gen de atac politic", a spus premierul.

In opinia lui Victor Ponta, Viviane Reding se opune intrarii Romaniei in Schengen, comparativ cu presedintele PE, Martin Schulz, social-democrat, care a sustinut Romania.

"Doamna Reding se bucura ca ne face un rau Romaniei ca nu intram in Schengen. Nu cred ca-i ajuta pe cei de la PDL ca nu intram in Schengen, ca e efortul Romaniei", a mai spus Ponta.

Sursa: Antena3.ro

Amenintarea cu bomba la ambasada Ungariei a fost alarma falsa... Sergiu Andon, aviz de la Comisia Juridica a Camerei pentru incetarea mandatului de deputat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x