Antena Căutare

Populatia suporta austeritatea, beneficiile vor fi ale PDL

Cel putin asta rezulta din declaratia premierului Emil Boc, facuta la finalul unei sedinte de partid. Deciziile reale care sa duca la relansarea economica sunt in continuare doar la stadiul de intentie.

Emil Boc le transmite colegilor de partid sa stea linistiti, pentru ca PDL va avea de castigat de pe urma actualei situatii din Romania.

Principalii beneficiari, castigatori ai masurilor aspre, dureroase, grele, din punct de vedere politic, pe care le luam astazi, co­recte cu tara vor fi, in 2012, PDL si par­tidele care sustin actuala coalitie de guverna­mant, pentru ca vom reusi sa scoatem tara din criza si sa o ducem pe crestere economica", a explicat Emil Boc.

Declaratia a fost facuta luni, dupa miezul noptii, la finalul unei sedinte in care liderii PDL au analizat „actul de guvernare si modul in care functioneaza partidul", dupa cum a spus chiar premierul. Este prima data cand seful Executivului identifica in mod public „principalii beneficiari" ai crizei economice, iar acestia au carnet de partid.

Declaratia poate fi pusa pe seama orelor inaintate la care a fost facuta, dar si a contextului politic in care se regaseste PDL, insa nu poate fi trecut cu vederea faptul ca afirmatia vine din partea sefului Execu­ti­vu­lui. Aceeasi persoana care face apel la solidaritate si intelegere din partea cetatenilor. „Sunt vremuri ca­re nu sunt foarte usoare pentru tara si cu con­se­cinte dureroase pentru foarte multi dintre noi", declara in urma cu doar cateva zile Emil Boc, la postul public de televiziune.

Tot atunci, el explica si ca „masurile de austeritate sunt mai necesare ca oricand acestei tari pentru a insanatosi functio­narea acesteia in ansamblu, a statului in totalitate".

Planurile de relansare economica - tot la stadiul de plan

De la preluarea guvernarii, Cabinetul Boc a anuntat mai multe planuri anticriza, dar masurile concrete in acest sens au intarziat sa apara.

Restructurarea sistemului bugetar, de exemplu, a fost amanata prin diverse artificii, de cele mai multe ori disponibilizarile anuntate public fiind in realitate „rotatie de cadre", angajatii fiind mutati de la o institutie la alta. De asemenea, cheltuielile cu achizitiile publice au fost reduse doar pe hartie.

Tot articolul, in Financiarul

Voiculescu: "Sistemul medical este atat de bolnav, incat a ajuns sa ucida"... Oamenii lui Basescu, KO in fata lui Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x