Antena Căutare

Posibilitatea partidelor de a cumpara sedii in fiecare sector al Capitalei, neconstitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca prevederea legala care da posibilitatea partidelor politice sa cumpere sedii de la stat la pret de inventar, in fiecare sector al Capitalei, pe lângă un sediu central, este neconstitutionala.

"Partidele politice pot cumpara in municipiul Bucuresti un spatiu pentru organizatia municipiului si cate un spatiu pentru organizatiile fiecarui sector al municipiului Bucuresti, destinat sediilor acestor organizatii, la valoarea de inventar a acestora.

Spatiul care urmeaza a fi astfel cumparat trebuie sa fi fost detinut cu chirie cel putin trei luni anterior intrarii in vigoare a prezentei legi de catre partidul politic respectiv", este articolul declarat ilegal.

"Textele de lege criticate instituie obligatia pentru unitatile administrativ-teritoriale de a instraina aceste imobile la solicitarea partidelor politice, la pretul de inventar", se arata in motivarea acestei decizii.

Demnitarii restructurati de premier sunt plimbati dintr-o institutie in alta... Cristian Preda: PNL si PDL ar putea face impreuna o majoritate coerenta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x