Antena Căutare

Povestea celor 5 motiuni de cenzura!

Cabinetul Boc este pentru a cincea oara fata in fata cu motiunea de cenzura. O singura data demersul Opozitiei a avut succes. Anul trecut, pe 13 octombrie, Guvernul era demis in urma votului din Parlament. Seful statului l-a desemnat apoi tot pe Emil Boc la sefia Executivului.


13 mai 2009

Prima motiune de cenzura impotriva cabinetului Boc a fost depusa anul trecut, in mai. Demersul initiat de PNL si UDMR si intitulat Marea Pacaleala PDL-PSD, critica guvernul ca nu si-a indeplinit promisiunile electorale. Motiunea a fost insa respinsa de Parlament, pe 13 mai, cu 272 de voturi impotriva si 130 pentru.

24 septembrie 2009

Cinci luni mai tarziu, se repeta povestea. PNL si UDMR isi uneau din nou fortele impotriva guvernului, insa nici de data aceasta motiunea nu avea sorti de izbanda. Pe 24 septembrie, Parlamentul respingea demersul Opozitiei.

13 octombrie 2009

Totul s-a schimbat insa dupa iesirea PSD de la guvernare. Pentru prima data dupa revolutie, opozitia a reusit sa rastoarne guvernul. S-a intamplat pe 13 octombrie, când motiunea "11 impotriva Romaniei" a trecut de Parlament, iar cabinetul Boc a fost demis.

Au urmat luni intregi de agitatie pe scena politica, cu negocieri si dispute intre presedintele Traian Basescu si partidele parlamentare. In decembrie insa, seful statului il desemna tot pe Emil Boc premier.

15 iunie 2010

Sirul motiunilor de cenzura nu s-a oprit. Pe 15 iunie, a fost dezbatuta motiunea "Opriti genocidul social", initiata de Alianta PSD+PC. Demersul critica masurile de austeritate propuse de guvern. Reprezentantii PDL Teo Trandafir si Georgica Severin, dar si 4 parlamentari ai UNPR au votat in favoarea motiunii.

Moţiunea nu a trecut insa, initiatorilor lipsindu-le opt voturi.

foto: Intact Images

sursa: www.antena3.ro

Citeste aici textul motiunii de cenzura de azi

Membrii PSD vor picheta Parchetul General pentru a fi audiati in cazul fraudei comise Roberta Anastase... UPDATE! Motiunea a picat: Guvernul Boc ramane la putere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x