Antena Căutare

Premiera in Justitie: Averea lui Dan Ioan Popescu, confiscata

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, in premiera pentru sfera politica din Romania, confiscarea averii fostului ministru al Industriilor din Cabinetul Nastase, Dan Ioan Popescu (DIP). Judecatorii au concluzionat ca DIP si sotia sa nu pot justifica cheltuirea a patru milioane de lei. Sentinta Curtii nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

ICCJ a admis in cazul DIP sesizarea procurorului general al Romaniei, constatand, prin sentinta civila 3932 din 14 iulie 2011, "ca persoanele cercetate au efectuat cheltuieli nejustificate de 4. 081. 676, 80 lei (950.000 de euro-n.r.)", au declarat surse din magistratura, citate de Mediafax.

Inalta Curte a dispus si confiscarea sumei si obligarea persoanelor cercetate sa plateasca aceasta suma la bugetul de stat in termen de 30 de zile de la ramanerea irevocabila a sentinte.

In plus, judecatorii mentin sechestrul asigurator si obliga persoanele cercetate sa achite la bugetul de stat suma de 17.935 lei cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand onorariul de expert suportat de Ministerul Justitiei in primul ciclu procesual.

Baconschi si-a "anuntat" candidatura la presedintia Romaniei... Fiul unui fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, implicat in cazul furturilor de masini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x