Antena Căutare

Premierul a schimbat conducerea si organizarea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului

Primul ministru al Romaniei, Emil Boc, i-a demis pe Marius Oprea, de la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICC), si pe Dinu Zamfirescu, de la sefia Institutului pentru Memoria Exilului Romanesc (IMER), si a comasat cele doua institute intr-unul singur.

Fotoliile de conducere ale penelistilor Marius Oprea si Dinu Zamfirescu vor fi preluate in cadrul IICCMER de politologul Ioan Stanomir (presedinte executiv) si de Vladimir Tismaneanu, fostul sef al "Comisiei Prezidentiale de Analiza a Dictaturii comuniste", care va ocupa pozitia de presedinte al Consiliului stiintific al IICCMER, format din 14 membri, personalitati ale lumii academice.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania a fost comasat, prin fuziune, cu Institutul National pentru Memoria Exilului Romanesc, fiind creat Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, printr-o Hotarare de Guvern
Mai multe ONG-uri au protestat fata de decizia Guvernului de comasare.

Presedintele executiv al IICCMER are un mandat de cinci ani si poate fi eliberat din functie prin decizia a premierului.

Inca o demisie din PSD: deputatul Viorel Balcan... Conservatorii isi aleg presedintele. Daniel Constantin si Petru Marginean, cei doi candidati la sefia PC...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x