Antena Căutare

Premierul Ludovic Orban a cerut să se ia legătura cu Facebook şi Google pentru a notifica toate informaţiile false despre coronavirus/ Se ia în calcul plafonarea preţului la materialele de protecţie, pentru o perioadă de 3-6 luni

Premierul Ludovic Orban a solicitat joi, la începutul şedinţei de Guvern, să fie identificaţi toţi medicii care au capacitatea de a comunica pentru a demitiza coronavirusul, precizând că nu trebuie să se producă panică, oamenii nu trebuie să fie speriaţi. El a mai spus că este un virus cum au mai apărut alte de-a lungul istoriei şi trebuie explicate lucrurile pentru că lumea îl priveşte ca pe un pericol necunoscut, care poate să aibă cine ştie ce efecte. În plus, premierul a cerut ca echipa de comunicare strategică să ia legătura cu Facebook şi Google pentru a fi noroticate toate informaţiile false despre coronavirus. De asemenea, premierul a anunţat că se ia în calcul plafonarea preţului la materialele de protecţie, pentru o perioadă de 3-6 luni.

Costache a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că 12 teste efectuate joi dimineaţă pentru coronavirus au ieşit negative.

“Au fost deja de dimineaţă 12 teste care sunt negative şi mai sunt în lucru încă 17 teste luate la persoane identificate în contextul acestei anchete epidemiologice”, a spus ministrul Sănătăţii.

Premierul a mai cerut să lui Victor Costache să ia legătură cu ministrul Sănătăţii din Italia.

“Am rugămintea, în cazul în care că nu aţi făcut lucrul acesta, să luaţi legătură cu ministrul Sănătăţii din Italia. Aici există o anumită iritare privitor la măsurile foarte severe pe care le-am luat şi am rugămintea să îi comunicaţi că România este mult mai expusă decât alte ţări în raport cu Italia din cauza numărului foarte mare de români care lucrează în zonele afectate”, a precizat Orban.

El a mai solicitat să fie identificaţi medicii care au capacitatea să demitizeze coronavirusul.

“Am rugămintea să identificaţi toţi medicii care au capacitatea de a comunica să demitizeze acest virus să explice pe toate canalele de comunicare posibilă ce este acest virus, ce efecte produce, să vede deja din datele statistice că e un virus, e adevărat trebuie să îl tratăm cu toată atenţia, cu toată responsabilitatea, să încercăm să prevenim, dar nu trebuie să se producă panică, nu trebuie oamenii să fie speriaţi, este un virus cum au apărut de-a lungul istoriei omenirii o mulţime de alte virusuri şi trebuie explicate lucrurile astea pentru că toată lumea îl priveşte ca pe un pericol necunoscut, care poate să aibă cine ştie ce efecte”, a precizat premierul.

El a explicat că rata mortalităţii în cazul coronavirusului nu este mai mare ca în cazul altor viruşi.

“Ori, datele demonstrează că rata mortalităţii nu este mai mare decât în cazul altor viruşii, demonstrează că marea majoritate, peste 80% din îmbolnăviri sunt îmbolnăviri uşoare. Este adevărat că este un virus care se transmite relativ uşor şi aici trebuie comunicate foarte clar toate masurile pe care trebuie să le ia cetăţenii astfel încât să diminueze la maxim riscurile de contractare a virusului”, a mai transmis Orban.

Primul-ministru a mai cerut să fie luată legătură cu Facebook şi Google pentru a notifica atunci când apar ştiri false.

“Grupul de lucru pe comunicare trebuie să ia legătura cu Facebook, cu Google, samd astfel încât să obţină posibilitatea de a notifica orice fake-news, pentru că ne confruntăm cu o avalanşă de informaţii false care sunt lansate de pe platforme de cele mai multe ori necunoscute care induc panică. Şi aici trebuie imediat reacţionat, notificat, astfel încât să dispară aceste informaţii false”, a mai declarat Ludovic Orban.

Victor Costache a mai anunţat în şedinţa de Guvern că joi, la ora 17, Ministerul Sănătăţii va încheia un acord cu Emag prin care această companie donează un milion de măşti pentru populaţie.

Orban a spus că ia în calcul plafonarea pe o perioadă de la trei la şase luni a preţului pentru materialele şi echipamentele medicale vândute către populaţie.

“Am vorbit cu preşedintele Consiliului Concurenţei şi să vă gândiţi dacă este necesar pentru că am văzut că e o tendinţă de speculă, putem plafona pe o perioadă de trei până la şase luni preţul pentru toate materialele, echipamentele care se vând către populaţie.”, a declarat Orban.

Victor Costache a menţionat că este oportun să fie făcut acest lucru, precizând că unele ţări din jurul României au luat deja aceste măsuri.

Sursa : news.ro

Gabriela Firea, după anunţul PNL privind susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan: Ţara arde şi bătrâneii se piaptănă/ Am... Cosette Chichirău (USR): Invit PNL să-şi reconsidere poziţia privind susţinerea lui Chirica la Primăria Iaşi. Exemplul d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x