Premierul Ludovic Orban, prima declarație despre dublarea alocațiilor. Ce spune despre aplicarea legii promulgate de președinte

Premierul Ludovic Orban afirmă că Guvernul nu-şi permite dublarea alocaţiilor, suma necesară fiind de 7 miliarde de lei.

Premierul Ludovic Orban, prima declarație despre dublarea alocațiilor

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, duminică seară, la România TV, despre dublarea alocaţiilor copiilor şi a declarat: ”Vom căuta o soluţie, nu ne putem permite dublarea alocaţiilor”.

Orban: Alocații au fost dublate şi în primăvara anului trecut

”Vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebuie să gândim un timing, un calendar de creştere a alocaţiilor”, a adăugat premierul.

Orban a precizat că această majorare ar genera cheltuieli de 7 miliarde de lei la nivelul bugetului, cheltuieli care ”sunt foarte greu de suportat”.

Citește și:

E oficial!! Starea de alertă ar putea fi schimbată cu cea de urgență. Orban: "Vom lua măsuri dacă numărul de cazuri va continua să crească"

Guvernul a prorogat dublarea alocaţiilor până la 1 august, Parlamentul, însă, a respins această variantă.

Legea a ajuns la preşedintele Klaus Iohannis care a precizat că o va analiza şi va decide dacă o va ataca sau nu la Curtea Constituţională.

Sursa : news.ro

Ultimele știri