Antena Căutare

Premierul Ungureanu l-a demis din functie pe vicepresedintele ANRE

Eugen Georgescu a fost destituit din functia de vicepresedinte al Agentiei de Reglementare in Energie (ANRE) de catre premierul Mihai Razvan Ungureanu. Decizia de eliberare a fost semnata, astazi, de premier, dupa ce Georgescu a fost arestat preventiv in urma acuzatiilor formulate de procurori in dosarul exploziilor de la Sighetu Marmatiei, informeaza Mediafax.

Informatia a fost cofirmata ulterior de Guvern printr-un comunicat.

Vicepresedintele Agentiei Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), Eugen Georgescu, a fost retinut miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ, in dosarul exploziilor de la Sighetu Marmatiei. Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.


Procurorii il acuza pe vicepresedintele Agentiei Nationale de Reglementare in Energie de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, instigare la fals in inscrisuri oficiale si ucidere din culpa.

Din probatoriul administrat in cauza pana in acest moment al urmaririi penale a rezultat ca, in calitate de director general al ANRE, respectiv sef al Departamentului control si protectia consumatorilor, in perioada 2007 - mai 2009, avand atributii de serviciu constand in organizarea, coordonarea si verificarea rapoartelor privind controalele efectuate de catre agentii institutiei din teritoriu, si-a indeplinit cu stiinta in mod necorespunzator atributiile de serviciu, sustin procurorii.

Procurorii au constatat ca Eugen Georgescu nu a luat masurile prevazute de lege si propuse de agentii constatatori, referitoare la suspendarea licentelor si autorizatiilor eliberate inculpatei SC BERG SISTEM GAZ SA, cu toate ca subordonatii sai au efectuat controale la firma si l-au informat cu privire la neregulile grave constatate (in cursul lunii noiembrie 2007 si in cursul anului 2008).

Mircea Geoana anunta ca voteaza motiunea de cenzura... Inca o demisie in PDL. Deputatul Andrei-Valentin Sava trece la PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x