Antena Căutare

Presedintele a respins Legea pensiilor. Problemele raman nerezolvate

Presedintele Traian Basescu a retrimis ieri la Par­lament Legea pensiilor, cu argumentul ca varsta stan­dard de pensionare, de 65 de ani in cazul fe­mei­lor, nu se justifica in contextul socio-economic din tara noastra.

Acelasi Traian Basescu declara in 21 sep­tembrie 2010, chiar in plenul Parlamentului, ca „masura de crestere a varstei de pensionare, pana la 65 de ani, precum si egalizarea acesteia la fe­mei si barbati, este necesara, avand in vedere ten­dintele de­mografice ingrijoratoare din Romania, si nu numai".

Culmea este ca, pana la acest discurs, Par­la­mentul avea in vedere ca varsta de pensionare pen­tru femei sa fie de 63 de ani, decizie aprobata in co­misiile de specialitate din Camera Deputatilor. Prin urmare, decizia luata ieri poate fi doar o scuza pen­tru a nu da motive Opozitiei sa-l sus­pen­de din func­tie, spalandu-se astfel pe maini de scandalul frau­dei prin care s-a aprobat initial legea. In schimb, res­tul nemultumirilor raman ne­rezolvate.

„De ce ti-e frica nu scapi!"

Senatorul Dan Voiculescu a comentat astfel de­cizia presedintelui de a retrimite in Parlament Legea pensiilor: „Presedintele nu stie decat de frica. Iar cea mai mare frica a sa este suspendarea. Este bine ca a decis sa retrimita Legea pensiilor in Parlament.

Este o lege incorecta. Trebuie sa modificam valoarea punctului de pensie si varsta de pensionare. Iar pentru presedinte am un mesaj direct, care ii este foarte familiar: Traian Basescu, de ce ti-e frica nu scapi!"

Tot articolul, in Financiarul

Boc il contrazice pe Basescu: "Viata ne va obliga sa ajungem la egalizarea varstei de pensionare"... Teodor Baconschi: "Mass-media exagereaza, anuntand parca sfarsitul lumii"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x