Antena Căutare

Presedintele CCR: Nu judecatorii Curtii au stabilit rezultatul referendumului

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean a precizat ca nu judecatorii Curtii au fost cei care au stabilit rezultatul referendumului, subliniind ca a fost luat in calcul "tot ce trebuia".

"O sa vedeti decizia, vom arata in amanunt ce am luat in calcul, ce nu am luat in calcul. Ce trebuie sa intelegeti si dumneavoastra si toata tara asta: nu noi am stabilit rezultatul referendumului, noi am primit rezultatul de la BEC, noi nu avem nici macar calitatea de a-l stabili. Noi am stabilit ca referendumul s-a desfasurat corect si am confirmat rezultatul. Deci, nu am stabilit noi rezultatul. Puteam noi sa numaram voturile? (...) Nu noi am stabilit rezultatul referendumului, rezultatul comunicat de BEC a fost de 46,24% ", a explicat Augustin Zegrean.

Judecatorul CCR Ion Predescu a estimat, miercuri dimineata, ca referendumul trebuia validat, deoarece persoanele care au participat la vot au reprezentat mai mult de jumatate din votantii reali, respectiv jumatate din 14,5 milioane.

CCR s-a intrunit miercuri pentru a citi hotararea, adoptata marti, privind referendumul din 29 iulie. Mai departe, hotararea va fi trimisa Parlamentului, care urmeaza sa se intruneasca pentru citirea acesteia, dupa care decizia va fi publicata in Monitorul Oficial.

De ce a invalidat CCR referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu - Vezi extrase din motivarea judecatorilor!

Aspazia Cojocaru, criza de nervi in fata sediului CCR: "Nu ma puneti sa tip aici! Cine nu a auzit de puscarie a auz... Judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru, santajata cu microfilme din 1984 ale Securitatii?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x