Antena Căutare

Preşedintele Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, începând din 20 februarie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, unde se va discuta despre Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi se va încerca obţinerea unui acord între statele membre privind viitorul buget al Uniunii.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, subiectul aflat pe agenda de discuţii se referă la Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. Obiectivul reuniunii este obţinerea unui acord între statele membre privind viitorul buget al Uniunii, pe baza propunerii prezentate la 14 februarie de către preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

În cadrul reuniunii, preşedintele Klaus Iohannis va sublinia disponibilitatea României de a contribui la avansarea negocierilor pentru ajungerea, cât mai curând posibil, la un acord cu privire la viitorul buget european.

"Preşedintele României va prezenta aspectele de interes prioritar pentru ţara noastră în raport cu viitorul buget al Uniunii. Astfel, Preşedintele Klaus Iohannis va reafirma susţinerea României pentru un buget ambiţios, preferabil la nivelul propus de Comisia Europeană, având în vedere că au fost adăugate noi obiective, mai ambiţioase. Totodată, Preşedintele României va pleda în continuare pentru asigurarea unei finanţări corespunzătoare pentru Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, subliniind că ţara noastră trebuie să beneficieze de alocări substanţiale pentru aceste două politici, ca instrumente menite să reducă decalajele de dezvoltare între statele membre", arată sursa citată.

De asemenea, Iohannis va susţine importanţa asigurării unor condiţii de implementare flexibile şi simplificate, care să permită beneficiarilor un acces cât mai facil la fondurile europene.

Sursa : news.ro

Predoiu, după ce a fost rugat să trimită copia avizelor pentru cele 25 de OUG: Aceste avize pot fi cerute la Secretariat... Ion Ştefan: Nu accept să fiu judecat de PSD! Nu voi face niciodată înţelegere cu PSD, un partid care a lăsat dezastru în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x