Antena Căutare

Update: Președintele Klaus Iohannis a anunțat numele premierului: Ludovic Orban

Update, ora 17:00: În urma ședinței de la ora 17:00, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat în calitate de prim-ministrul pe Ludovic Orban, președinte PNL. Ludovic Orban trebuie să prezinte în zece zile lista Guvernului pentru a obţine votul de învestitură al Parlamentului. La final, Preşedintele i-a urat inspiraţie şi succes

Update: Președintele Klaus Iohannis a anunțat numele premierului: Ludovic Orban Galerie
| klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, 15 octombrie 2019, premierul desemnat să formeze un nou guvern, după ce Cabinetul Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură, în persoana lui Ludovic Orban, președintele PNL. Ludovic Orban trebuie să prezinte în zece zile lista Guvernului pentru a obţine votul de învestitură al Parlamentului. La final, Preşedintele i-a urat inspiraţie şi succes

Update: ora 17:08: ”Vă mulțumesc, domnule președinte, sunt onorat! Vom da românilor ceea ce așteaptă de la noi, și anume, cinste, integritate, soluții pentru marile probleme cu care se confruntă România”, a declarat Ludovic Orban.

Update, ora 17:00: În urma ședinței de la ora 17:00, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat în calitate de prim-ministrul pe Ludovic Orban, președinte PNL.

”Bună ziua! Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a căzut guvernul pesedist. PSD a inhibat dezvoltarea României. După consultările cu partidele politice am tras conckuzia pe acre am spus-o și după prima rundă de consultări: PNL a fost singurul partid că sunt dispuși să își asume guvernarea în acaestă perioadă de tranziție. Guvernul care va fi instalat va avea un mandat scurt, până la alegerile prezidențiale! Așadar l-am desemnat premier pe domnului Ludovic Orban, președintele PNL”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Update, ora 13:46: Preşedintele Klaus iohannis este aşteptat să anunţe marţi, într-o declaraţie de presă care are loc la ora 17:00, numele premierului, care are termen 10 zile pentru a merge cu lista Guvernului în Parlament.

Noul premier desemnat are are termen zece zile pentru a merge cu lista Guvernului în Parlament. Conform afirmaţiilor preşedintelui, se prefigurează un Cabinet PNL sau coagulat în jurul formaţiunii liberale. Propunerea de premier a PNL este liderul partidului, Ludovic Orban.

Mai mult decât atât, potrivit unor surse oficiale, șeful statului va avea consultări cu liderul partidului PNL, Ludovic Orban, cu președintele USR, Dan Barna, dar și cu președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Vinerea trecută, Klaus Iohannis a avut o altă rundă de întâlniri cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare. De la aceste consultări au lipsit social-democraţii.

Luni, preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, şi cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, conform declaraţiilor acestora. De asemenea, potrivit unor surse, şeful statului a avut consultări cu preşedintele PMP, Eugen Tomac, şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Parlamentarii PSD nu vor da votul de învestitură pentru noul guvern, decizia fiind luată în unanimitate în cadrul şedinţei care a avut loc luni, potrivit unui comunicat al social-democraţilor.

Citește și:

Moțiunea de cenzură a trecut! Guvernul Dăncilă a fost demis!| LIVE Update

surse: news.ro, agerpres

Ludovic Orban, pe cale să devină premier, după ce a deţinut o serie de funcţii alese sau numite din partea partidului... Marcel Ciolacu, despre învestirea noului guvern: Au o majoritate, şi-au demonstrat-o la moţiunea de cenzură, aşteptăm să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x