Antena Căutare

Presedintele Traian Basescu pregateste debarcarea guvernului Ponta? Afla care e planul!

Un posibil plan, elaborat de Traian Basescu, pentru debarcarea guvernului Ponta a fost prezentata in editia de miercuri a emisiunii „Subiectiv“ de realizatorul Razvan Dumitrescu. O nota aparent realizata de o structura informativa, care circula in mediul online, sustine scenariul potrivit caruia ”tacerea lui Traian Basescu” este explicata de pregatirea unui plan de preluare a guvernarii.

La acest plan, desfasurat in mai multe etape, participa agenti de influenta, oameni siguri din Parchet si DNA, din STS, SRI si SIE. Intr-o prima faza se va incerca destramarea coalitiei numita USL, prin santaj si atragerea politicienilor din interior.

Documentul nu are elemente de identificare, dar este redactat in stilul serviciilor secrete. Informatiile despre un scenariu pentru debarcarea guvernului Ponta au circulat si in lumea politica, imediat dupa invalidarea referendumului de catre Curtea Constitutionala.

Potrivit dcnews.ro, in nota amintita se precizeaza si etapele de realizare a planului. Intr-o prima etapa, cea care vizeaza si destramarea USL, au loc negocieri cu UNPR, dupa ce UDMR ar fi decis colaborarea cu PDL. Urmeaza o preluare a functiilor de presedinte, la Camera si Senat. Aceste pozitii ar urma sa fie ocupate de parlamentari PDL mai putin cunoscuti, nu de cei care au condus Camerele pana la inceperea operatiunii de suspendare. Mai ales ca Vasile Blaga este ocupat cu campania electorala, iar Roberta Anastase a fost compromisa ca imagine. Pentru a nu da impresia unei revanse, vor fi preferati unii parlamentari fideli lui Traian Basescu, dar care nu sunt nume sonore.

Dupa demiterea guvernului Ponta, ar urma sa fie instalat un guvern de tehnocrati, in care cinci posturi sa revina UDMR si trei UNPR, structura care ar trebui sa se mentina si dupa alegeri. Evolutiile de pe scena politica ar urma sa fie prezentate in media interna si internationala ca o revenire la normalitate. Concomitent, s-ar pregati actiuni de strada care sa decredibilizeze guvernul Ponta.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Judecatorii vor de doua ori mai multi bani in 2013... Traian Basescu a transmis un prim mesaj public de la revenirea la Cotroceni. Vezi ce spune acesta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x