Live acumFilm: Regatul secret (SUA 2013)
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Alegeri Prezidențiale 2019. Mai mulți români au votat deja pentru turul al doilea! Cum a fost posibil. Explicația Autorităţii Electorale Permanente

Mai mulți români au votat deja pentru turul doi, la alegerile prezidențiale, deși nu s-a încheiat primul tur, ce a început de vineri pentru diaspora, urmând să aibă loc, duminică, 10 noiembrie, pentru toți românii. Purtătoarea de cuvânt a AEP a explicat cum a fost posibil acest lucru.

Alegeri prezidențiale 2019. (Ilustrație).

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Autorității Electorale Permanente (AEP), Anamaria Revnic Călugăriţa, buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin de la alegerile prezidenţiale au fost trimise împreună pentru că aşa prevede legea.

„În instrucţiuni e foarte clar specificat că alegătorul trebuie să se asigure că candidatul (sic!) pentru care optează se regăseşte între cei doi candidaţi care participă la al doilea tur de scrutin”, a precizat purtătoarea de cuvânt a AEP.

„Buletinele de vot pentru ambele tururi de scrutin au fost expediate în acelaşi timp deoarece aşa prevede legea. Şi s-au respectat întocmai dispoziţiile legale. În ceea ce priveşte instrucţiunile care sunt şi în interioriul plicurilor şi care au fost şi popularizate pe facebook prin comunicate de presă, practic prin toate canalele de comunicare, este specificat foarte clar şi e atras atenţia că în cazul celui de-al doilea tur de scrutin, înainte de a aplica timbrul autocolant pe patrulaterul ce conţine candidatul pentru care optaţi, va trebui să vă asiguraţi că acesta participă la cel de-al doilea tur de scrutin”, a mai explicat ea, potrivit digi24.ro.

Purtătoarea de cuvânt a AEP, după ce s-ar fi imprimat toate buletinele de vot ar fi durat, probabil, cinci-şase zile, iar ca să fie expediate plicurile ar mai fi durat încă trei-patru zile în funcţie de destinaţie.

„Prin urmare, evident că nu există timp fizic să fie trimise şi înapoi. Tocmai din acest motiv, în instrucţiuni este foarte clar specificat că alegătorul trebuie să se asigure că candidatul (sic!) pentru care optează se regăseşte între cei doi candidaţi care participă la al doilea tur de scrutin”, a declarat purtătoarea de cuvânt a AEP.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro