Antena Căutare

Primarii, alesi din primul tur de scrutin

La urmatoarele alegeri vom vota primarul din primul tur. PDL-ul a spus ca a initiat aceasta lege din ratiuni economice.

Deputatii au aprobat proiectul de lege care prevede alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin. Proiectul a fost respins de Senat, insa Camera Deputatilor este for decizional. Legea s-a adoptat cu 174 de voturi "pentru", 110 voturi "impotriva" si 3 abtineri.

Opozitia nu a sustinut aceasta decizie.

Potrivit deputatului PNL, Mihaita Calimente, citat de Mediafax, acest proiect este nedemocratic pentru ca o minoritate poate sa-si impuna opinia, favorizeaza cumpararea de voturi, iar autoritatea se diminueaza.

Opozitia a criticat si luni acest proiect de lege semnat de mai multi parlamentari PDL si au precizat ca vor vota impotriva.

Liberalul Victor Paul Dobre a aratat ca proiectul reprezinta "inca un pas de indepartare de la valorile democratice", "o eroare" si "o delegitimare a celor alesi in functia de primar".

Aura Vasile (PSD) este de parere ca, daca vor fi alesi primarii intr-un tur, vor exista primari care au obtinut 12-14%.

La polul opus, liderul grupului PDL, Mircea Toader, a declarat ca PDL sustine proiectul deoarece si primarii trebuie alesi din primul tur, la fel ca presedintii Consiliilor Judetene.

''Este o bataie de joc la adresa democratiei'', a spus si Mugur Ciuvica, presedinte al Grupului de Investigatii Politice.


Foto: Intact Images


Tensiuni in Camera Deputatilor: A fost adoptat un amendament care dezavantajeaza politistii... Berlusconi i-a dat lui Oprescu un set de cravate, la o cafea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x