Antena Căutare

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, spune că se testează săptămânal pentru a vedea dacă este infectat cu coronavirus

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că îşi face test săptămânal pentru a vedea dacă este infectat cu coronavirus, motivând că nu vrea să-i îmbolnăvească pe cei cu care intră în contact.

Mihai Chirica a spus, într-o emisiune la postul de televiziune Iaşi TV Life, că fiecare om trebuie să se gândească la sănătatea sa şi că el îşi face testul pentru coronavirus în fiecare săptămână.

"Trebuie să te gândeşti la sănătatea ta. Până la urmă, nu ştii cum este omul din faţă. Pare că este sănătos, aşa cum par şi eu. Eu o singură chestie spun. Că în calitate de primar şi coordonator al Situaţiilor de Urgenţă pe Municipiul Iaşi, mi-am făcut testul şi ieri şi îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez colegii”, a spus edilul ieşean Mihai Chirica.

Primarul Iaşiului nu a precizat unde îşi face testul, în timp ce şefii Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi nu au dorit să comenteze afirmaţia lui Chirica.

Prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş, a spus că el este şeful Comisiei pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ, însă a adăugat că nu există nicio prevedere care să-i permită să fie testat la cerere.

"În România se testează acum doar în cazul în care apar simptome. Astea sunt regulile impuse, le respectăm", a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Anunţul primarului Mihai Chirica că îşi face teste săptămânal pentru a depista dacă este infectat sau nu cu coronavirus a stârnit critici dure pe reţelele de socializare din partea ieşenilor, oamenii reproşându-i că se gândeşte doar la el şi nu la cei pe care îi reprezintă.

Sursa : news.ro

Iohannis: Adoptarea în unanimitate de către Parlament a decretului privind instituirea stării de urgenţă demonstrează re... Barna: Am fi iresponsabili să organizăm acum alegeri, când oamenii sunt îngrijoraţi cum îşi protejează bunicii sau copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x