Antena Căutare

Procurorul general Laura Codruta Kovesi, decorat cu "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler de Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul privind decorarea procurorului-general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, aflata la final de mandat, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" - in grad de Cavaler.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat marti, 2 octombrie a.c., decretul pentru decorarea procurorului-general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, in semn de inalta apreciere pentru activitatea desfasurata timp de 6 ani la conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si pentru meritele deosebite in indeplinirea actului de justitie in Romania, domnul presedinte Traian Basescu confera Ordinul National ?Steaua Romaniei? - in grad de Cavaler doamnei Laura-Codruta Kövesi, procurorul-general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a declarat, luni, ca nu exclude o candidatura pentru Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si nicio eventuala functie ce presupune o activitate legata de Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) sau de activitati anticoruptie. De asemenea, ea a anuntat ca incepand de marti - 2 octombrie, ziua in care ii inceteaza activitatea ca procuror general - l-a delegat, pentru o perioada de sase luni, pe procurorul sef al DNA, Daniel Morar, in functia de prim-adjunct al procurorului general, functie detinuta de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, in aceasta pozitie).

Premierul Victor Ponta a afirmat ca "rocada Kovesi-Morar" reflecta o procedura un pic ciudata si a aratat ca este convins ca cei doi nu sunt de neinlocuit, in Romania fiind si alti procurori buni. "Sunt convins ca mai sunt si alti procurori buni, cei doi nu sunt de neinlocuit", a spus Ponta la Antena 3.

Foto: Intactimages

Premierul Victor Ponta, interimar la Sanatate... Motiunea "Brambureala din educatie duce la plagiat si esec scolar", initiata de PDL, a fost respinsa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x