Antena Căutare

Proiectul de buget pe 2012 este aproape gata. Lipsesc doar... datele esentiale!

Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul a finalizat proiectul bugetului de stat pe 2012. Mai lipsesc insa cateva date esentiale: prognoza de crestere economica si deficitul estimat pentru anul viitor.



Bugetul de stat in forma proiectului este finalizat la Guvern, doar ca asteptam doi indicatori macroeconomici foarte importanti pe care trebuie sa-i stabilim in perioada imediat urmatoare si care nu depind de noi", a declarat astazi premierul Emil Boc.

Potrivit acestuia, unul dintre indicatorii asteptati este prognoza de crestere economica pentru Romania pe care Comisia Europeana o va anunta oficial in data de 24 octombrie.

Si, de asemenea, in urma negocierilor cu CE si FMI, vom avea, dupa 24 octombrie, nivelul deficitului pentru anul 2012. Fara acesti doi indicatori macroeconomici nu se poate inainta bugetul la Parlament", a explicat seful Executivului.

In context, Emil Boc a aratat ca varianta de buget care este, in prezent, finalizata, are la baza indicatorii macroeconomici anuntati in vara.

Practic, toate calculele vor trebui refacute in baza noilor date.
Reprezentantii FMI au anuntat deja ca, pentru 2012, prognoza de crestere economica va fi revizuita in scadere, de la 3,5 - 4% la aproximativ 2%.

Comisia Nationala de Prognoza ia in calcul ocrestere economica pentru anul viitor „spre 3%", potrivit presedintelui institutiei.

Termenul limita pana la care Guvernul trebuia sa trimita, la Parlament, proiectul bugetului de stat pentru 2012 a expirat la data de 15 octombrie.

Sursa: Financiarul

Foto: Intactimages

Udrea: Mai toate femeile din PDL care au functii importante au fost sutinute de Traian Basescu... BPN al PDL l-a exclus din partid pe fostul sef al ANOFM, Silviu Bian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x