Live acum
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, la vot final în Camera Deputaţilor

Proiectul de lege prin care se acordă posibilitatea Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă pe durata vacanţei parlamentare se află, miercuri, la vot final în Camera Deputaţilor. Senatorii au respins legea, iar premierul Ludovic Orban a precizat că Guvernul va lucra în ianuarie şi va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară în fiecare, dacă va fi nevoie.

Deputaţii sunt chemaţi să voteze, miercuri, Proiectul de lege 654/2019, privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe.

Actul normativ a fost respins, în 11 decembrie, de Senat, darşi de Comisia juridică şi Comisia pentru buget.

Prin proiectul de lege sunt stabilite domeniile în care Guvernul va putea emite ordonanţe de urgenţă pe perioada vacanţei parlamentare din luna ianuarie 2020, respectiv: Finanţe Publice, Economie, Energie şi Mediu de Afaceri, Lucrări Publice, Dezvoltare şi Administraţie, Afaceri Interne, Transporturi, Infrastructură şi Comunicaţii, Sănătate, Cultură, Fonduri Europene, dar şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că dacă Guvernul nu va putea da acte normative în perioada vacanţei parlamentare, va emite ordonanţe de urgenţă şi va chema astfel Parlamentul în sesiune extraordinară, chiar în fiecare zi din ianuarie.

"Nu cred că îşi vor dori ei să nu se dea reglementări cu caracter de lege în domenii în care ulterior statul român ar trebui să plătească despăgubiri, că s-ar putea să ne supărăm, să îndreptăm aceste despăgubiri împotriva parlamentarilor care nu ne-au dat dreptul de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare", a spus el.

Sursa : news.ro

Recomandari