Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Propunerile de buget pentru MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, aviz favorabil în CSAT

Propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului Român de Informaţii (SRI), Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) au primit aviz favorabil în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Astfel, pentru MApN s-a menţinut alocarea a 2% din PIB.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, marţi a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

"Subiectul analizat în cadrul şedinţei a fost proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, document care a fost avizat favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării", arată sursa citată.

Astfel, Ministerului Apărării Naţionale i s-a menţinut alocarea şi în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanţarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României.

Sumele avizate pentru celelalte instituţii din domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale vor asigura îndeplinirea misiunilor şi obiectivelor stabilite şi asumate de către acestea, precizează Administraţia Prezidenţială.

Sursa : news.ro

Recomandari