Antena Căutare

Protest în stradă pentru Sorina Pintea: "Bolnavului nu i se prescrie pușcărie!". Ce zice poliția despre fostul ministru al Sănătății

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății a ajuns pe mâinile poliției după ce a fost acuzată de luare de mită. Aceasta a trecut prin clipe greu de închipuit în arest acuzând sări de rău în repetate rânduri, ba chiar a ajuns și la urgență.

Zeci de oameni au ieșit în stradă cu foi în mână strigând "Libertate pentru sănătate!" și susținând în scris că Sorina Pintea este maltratată: "O omoară pe Sorina Pintea", "Justiție, nu UMILINȚĂ", "Bolnavului nu i se "prescrie" PUȘCĂRIE".

Potrivit unei directive Europene, persoanele care nu reprezintă un pericol public nu ar trebui încătușate dacă sunt bolnave ca în cazul fostului ministru. Pe de altă parte, vocile mai spun că doamnei Pintea i s-a aplicat o pedepsă perfect normală, conform legii pentru o persoană care a săvârșit fapte penale. Aceasta nu a fost privată în niciun fel, iar funcția de mare cinste pe care a avut-o nu i-a adus nicicun privilegiu.

Sorina Pintea, disgnosticată cu o boală rară

Sorina Pintea a anunţat recent că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare.

Dermatomiozita este o boală rară, caracterizată de slăbiciune musculară şi miopatie inflamatorie, adică inflamarea muşchilor, care determină apariţia unor iritaţii la suprafaţa pielii. Boala poate afecta atât adulţii, cât şi copiii (cu vârsta între 5 şi 15 ani), dar este mai comună în cazul femeilor cu vârsta între 40 şi 60 de ani.

Deşi nu există un tratament curativ pentru această afecţiune, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul anumitor medicamente sau prin fizioterapie.

Fostul ministru al Sănătății a mers la unitatea medicală cu cătușe la mâini. Pintea a mai fost la spital și luni, însă medicii care au consultat-o acolo au decis că nu este nevoie de internare. La fel s-a întâmplat și marți seara, când a fost condusă înapoi în arest după ce a fost consultată la policlinica MAI timp de o oră și jumătate.

VIDEO | Sorina Pintea încătușată în lacrimi de către polițiștii bucureșteni. Nu a avut nicio reacție în fața reporterilor

Sorina Pintea a cerut încă de duminică seara, prin intermediul avocaţilor, să fie dusă la spital, deoarece starea ei se înrăutăţeşte în arestul preventiv.

Sorina Pintea e „omorâtă prin agresivitatea organelor de urmărire penală”. Soțul fostului ministru, scrisoare deschisă... Dan Barna anunţă că sora sa a fost audiată de Departamentul pentru Lupta Antifraudă şi că verificările continuă: Sunt op...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x