Antena Căutare

PSD a depus motiunea de cenzura "Opriti genocidul social". Citeste textul!

Motiunea de cenzura a PSD a fost depusa, luni, la cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, conform seceretarului general al acestui for legislativ. Social-democratii au decis sa depuna o singura motiune de cenzura imediat dupa angajarea raspunderii guvernului pe masurile de austeritate. Un al doilea demers de acest gen ar putea fi folosit pana la finele lunii iunie in cazul in care prima actiune va suferi un esec in Parlament. Ponta a explicat ca PSD a renuntat sa mai depuna doua motiuni de cenzura, pentru fiecare din cele doua legi ce vor fi asumate de Guvern, pentru ca "oamenii nu ar fi inteles foarte bine" mecanismele procedurale implicate si nu ar mai fi stiut "cate asumari sunt si cate motiuni". Proiectul motiunii de cenzura pe care PSD o va depune, luni, are un motto din finalul "Scrisorii III", de Mihai Eminescu, in care se arata ca, azi, "fraza lustruita nu mai poate insela". "Azi, cand fraza lustruita nu mai poate insela,/ Astazi altii sunt de vina, domnii mei, nu este-asa?" (Scrisoarea III, de Mihai Eminescu) este motto-ul ales de social-democrati pentru motiunea de cenzura intitulata "Opriti genocidul social!".

CITESTE textul MOTIUNII PSD

"Ne dorim foarte tare si facem toate eforturile ca aceasta motiune de cenzura sa treaca. Ar insemna ca acele legi antisociale, indreptate impotriva romanilor sa nu poate fi aplicate si puse in vigoare. (...)Vom face o singura motiune de cenzura. Daca va mai fi cazul, in cursul acestei luni pe legea pensiilor si inclusiv pe masurile de angajare, vom mai face inca o motiune cu speranta ca daca prima nu va trece printr-un artificiu procedural sa initiem cu succes o a doua actiune" a declarat Ponta, aratandu-se convins ca Guvernul Boc va pica la votul pentru prima motiune de cenzura.

Proiectul motiunii de cenzura insumeaza 17 pagini de critici la adresa Guvernului si argumente impotriva reducerii salariilor si pensiilor.

In proiectul motiunii de cenzura se apreciaza ca reducerile de salarii si pensii nu reprezinta "solutia corecta", se imputa faptul ca, de fapt, "cancerul bugetar" este reprezentat de "clientela portocalie", se face referire la "dictatura cu repetitie" si se exemplifica criza multipla - economic, sociala, politica si morala - prin care Guvernul Boc 3 si-a continuat "opera editiilor sale anterioare".

Potrivit lui Ponta, motiunea de cenzura, denumita "Opriti genocidul social!", ar putea fi citita in plenul reunit miercuri si votata la inceputul saptamanii viitoare. Ponta a precizat ca nu va solicita ca votul la motiune sa fie cu bilele la vedere.

"Eu am incredere in parlamentarii nostri. Cine era de plecat, cine avea interese sau cine era santajabil, a plecat. (...) Noi nu avem o problema cu asta, poate altii au. Cine se teme isi ia masuri de precautie", a adaugat el.

Roberta Anastase: "Sunt supusa unei presiuni inacceptabile. PSD vrea sa politizeze CCR"... Plan de rezerva: Liberalii strang semnaturi pentru sesizarea la CCR a masurilor de austeritate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x