Antena Căutare

PSD + ACD: Proiect de modificare a Constitutiei, pana la 1 februarie

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca partidul pe care il conduce si Alianta de Centru-Dreapta PNL-PC intentioneaza sa depuna, pana la 1 februarie, un proiect comun al opozitiei privind modificarea Constitutiei.

"Am dat un mandat foarte clar grupului nostru de lucru coordonat de domnul vicepresedinte Ioan Chelaru de a discuta chiar astazi (luni - n.r.) sau in zilele urmatoare cu grupul de lucru al ACD coordonat de domnul Teodor Melescanu, in asa fel incat impreuna, pana la inceputul sesiunii parlamentare din 1 februarie, sa depunem un proiect al opozitiei vizavi de schimbarea Constitutiei. In acest moment, exista un proiect al lui Traian Basescu-PDL si va exista un proiect al PSD-PNL. Si acolo balanta va fi inclinata de catre cei de la UDMR", a declarat Victor Ponta.

Liderul social-democratilor a precizat ca PSD si ACD vor construi si un proiect comun privind alegerile locale, parlamentare si prezidentiale.

"Cred ca stiti foarte bine ca, in structura actuala a Parlamentului, pozitia noastra este importanta, dar nu decisiva. (...) Preocuparea noastra principala (...) este cum sa facem ca la alegerile urmatoare locale, parlamentare, prezidentiale, PDL si Traian Basescu si cei ai lor sa nu mai cumpere voturi si sa nu mai fraudeze voturile. Daca reusim sa oprim frauda si cumpararea de voturi practicata de PDL in orice fel de sistem cu un tur, cu doua, cu trei, majoritar, de lista, uninominal, sunt convins ca vom castiga alegerile", a spus Ponta.

"Vom decide in perioada urmatoare, o sa vorbim cu toti colegii nostri, o sa vedem care este solutia cea mai buna si, mai ales, o sa vedem ce isi doresc oamenii, cum isi doresc ei sa voteze, intr-un singur tur de scrutin sau in doua", a mai spus liderul PSD.

Sursa: Antena3

Un primar PDL se plange ca n-are spor de stres si cere unul de UE... Vanghelie nu vrea in engleza: "Este ziua asa de frumoasa si vreti sa stricati stirile"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x