Antena Căutare

PSD cere demiterea lui Jeffrey Franks dupa "hora" cu Sorin Blejnar

Vicepresedinte PSD Corina Cretu a trimis o scrisoare deschisa directorului general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, in care cere retragerea lui Jeffrey Franks din functia de sef al misiunii FMI in Romania, pentru "fapte incompatibile cu statutul sau de inalt functionar international", dupa ce Franks a fost surprins la o petrecere pe Valea Prahovei jucand hora cu seful ANAF Sorin Blejnar.

"Este inadmisibil ca in tara careia dl Franks ii impune austeritate maxima, unde se moare de foame si de frig la propriu, unde sunt oameni care protesteaza in ger pentru ca nu mai pot trai cu salariile si pensiile pe care le au, o tara care nu mai poate oferi servicii decente de educatie si de sanatate - reprezentantul FMI sa participe la petreceri fastuoase, alaturi de functionari ai statului roman, in restaurante de lux, din statiuni pe care putini romani si le pot permite (...) Dl Jeffrey Franks nu mai are autoritatea de a-si exercita atributiile, pentru ca - prin participarea la acea petrecere, organizata si finantata de oameni care apartin PDL - nu mai este, in ochii opiniei publice, un observator neutru al evolutiilor din Romania. Domnia sa era deja perceput drept un sprijinitor al puterii de la Bucuresti. Acum aceasta perceptie a fost intarita de un episod care denota aroganta si lipsa de sensibilitate fata de cei afectati de consecintele masurilor impuse de FMI romanilor si Romaniei", scrie Corina Cretu, in scrisoarea catre Christine Lagarde.

Jeffrey Franks a chefuit, weekend-ul trecut, cu seful Fiscului, Sorin Blejnar, si primarul PDL din Busteni, Emanoil Savin, chiar la hotelul acestuia din urma din statiunea de pe Valea Prahovei.

Deputatul PNL Adriana Saftoiu a demisionat din Parlament... Emil Boc: Greva parlamentara a Opozitiei, imatura. Se comporta ca la gradinita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x