Căutare Live

PSD: Decizia CCR pe Legea educatiei consfinteste segregarea invatamantului

PSD afirma ca respecta decizia Curtii Constitutionale (CCR) in ceea ce priveste Legea educatiei nationale in forma pe care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, mentionand insa ca aceasta consfinteste segrerarea invatamantului si amanarea reformei.

"In deciziile sale anterioare, Curtea Constitutionala a considerat ca angajarea raspunderii Guvernului asupra proiectului Legii educatiei nationale, aflat in dezbatere parlamentara, respectiv la Senat, in calitate de Camera decizionala, nu isi gaseste nici o motivare. Acum, decizia sa nu isi gaseste nicio motivare. In pofida acestei situatii a absurdului, regulile si principiile statului de drept impun respectarea deciziei CCR", se arata intr-un comunicat al partidului.

PSD afirma ca Legea educatiei nationale a fost "adoptata prin forta", fara dezbateri reale si consistente.

"Aceasta lege este un dictat ce va produce efecte dezastruoase pe termen mediu si lung. Nu va aduce reforma asteptata in educatie, ci va politiza si mai mult scoala, o va lasa fara fonduri, fara profesori si fara viitor", mentioneaza sursa citata.

PSD ii solicita presedintelui Traian Basescu sa nu promulge legea si sa tina cont de faptul ca este si presedintele profesorilor, al parintilor, al studentilor si al elevilor care nu sunt de acord cu multe dintre prevederile actului normativ.

Sursa: Jurnalul National

Traian Basescu a promulgat Legea Educatiei... Marko: Decizia CCR pe Legea educatiei era fireasca...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri