Antena Căutare

PSD face publice dosarele in care Basescu ar putea fi ANCHETAT daca pierde referendumul

Senatorul PSD Dan Sova a enumerat, duminica, intr-o conferinta de presa, o serie de cazuri in care presedintele suspendat, Traian Basescu, ar urma sa fie anchetat daca pierde referendumul din 29 iulie, respectiv "Flota", "Mihaileanu", dar si "lobby-ul" pentru Rosia Montana, conform Mediafax.

"In ciuda afirmatiilor presedintelui Traian Basescu, unul dintre principalele motive pentru care domnia sa isi doreste cu ardoare invalidarea acestui referendum si revenirea la Cotroceni este teama de justitie. Am sa trec in revista numai câteva dintre dosarele penale care il asteapta pe domnia sa dupa 29 iulie, si o serie de alte actiuni cu iz sau conotatie penala, in legatura cu care dupa pierderea imunitatii constitutionale pe care dânsul si-o revendica astazi s-ar putea sa-l intrebe procurorii din România", a spus Sova.

El a sustinut ca Basescu ar fi produs o paguba de 300 de milioane de euro bugetului "prin actiunile sale directe, documentate, in dosarul Flota". Senatorul PSD a enumerat inclusiv dosarul privind casa obtinuta de Basescu in strada Mihaileanu.

Sova a precizat ca Basescu mai este suspectat de spalare de bani in cazul tranzactiilor imobiliare "suspecte" pe care acesta le-ar fi facut cu omul de afaceri Costel Casunean. "Traian Basescu a primit neinceperea urmaririi penale in acest dosar mentionat acum, imediat dupa inceperea campaniei pentru referendum", a mai afirmat senatorul PSD.

El a amintit faptul ca fiica cea mare a presedintelui suspendat, Ioana Basescu, ar fi cumparat "sfidând criza" un apartament de 800 de mii de euro de la Puiu Popoviciu, "cu bani obtinuti din vânzari anterioare si cu veniturile de jurist".

In plus, senatorul PSD a mai sustinut ca firma detinuta de sotul Elenei Udrea, Dorin Cocos, ar fi cumparat cu sub 100 de mii de euro de la Primaria Capitalei condusa de Basescu un teren in parcul Herastrau care in acest moment valoreaza 4 milioane de euro. "Rolul lui Traian Basescu, primar general pe atunci, a fost sa blocheze cererea de retrocedare a mostenitorilor legali pâna la perfectarea tranzactiei", a sustinut Sova.

Totodata, senatorul PSD a sustinut ca Traian Basescu, in timpul guvernarii CDR, a fost cel care "a semnat privatizarea marilor companii românesti", precum ALRO, Alprom, Sidex, Petrom, Banca Agricola, Banca Comerciala Româna.

Totusi, in urma intrebarilor jurnalistilor, senatorul PSD a afirmat ca reprezentantii USL nu vor solicita procurorilor reluarea dosarelor lui Basescu sau declansarea unor alte dosare penale. "Noi, ca oameni politici, nu putem cere nimic, asta este atributul exclusiv al organelor de urmarire penala, adica al procurorilor si al magistratilor acolo unde exista dosare pe rol", a explicat Sova.

Sursa: Antena3.ro

"Fara Basescu, Romania va putea sa urmeze un proiect de dezvoltare ca tara, fara ura, fara dezbinare"... 69% din populatie va vota pentru demiterea presedintelui potrivit ultimului sondaj Avangarde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x