Antena Căutare

PSD promite salarii marite si blocarea Legii pensiilor pentru a ajunge la guvernare

PSD se angajeaza, prin proiectul programului de guvernare numit "Romania corecta, Romania sociala", sa ia, in prima zi de guvernare, sase masuri, printre care blocarea aplicarii legii pensiilor, refacerea salariilor bugetarilor si eliminarea platii CAS pentru veniturile din drepturi de autor.

Programul de guvernare al PSD, care urmeaza sa fie votat la Congresul extraordinar de sambata, contine 100 de solutii de guvernare, grupate pe masuri care vor fi aplicate in prima zi de guvernare, in prima luna, in primul an, respectiv in primul mandat.

Pentru prima zi de guvernare, PSD se angajeaza la aplicarea a sase masuri: revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior diminuarii cu 25%, anularea noilor metode de recalculare a pensiilor militarilor prin blocarea aplicarii legii unitare a pensiilor, anularea impozitarii pensiilor mici, inghetarea cheltuielilor materiale la utilitati si medicamente si plafonarea cheltuielilor cu bunuri si servicii la 50% fata de anul trecut, eliminarea obligatiei de plata a contributiilor sociale pentru persoanele angajate cu drepturi de autor, respectiv inceperea auditului financiar al Guvernului Boc.

Pentru prima luna de guvernare, PSD propune cresterea salariului minim la 750-800 lei, scaderea CAS la angajator cu 3%, deblocarea posturilor din sanatate, inghetarea pentru un an a pretului la energia furnizata populatiei.

PSD se angajeaza, pentru primul an de guvernare, sa introduca sistemul diferențiat de impozitare, pentru care propune doua variante de lucru. Prima varianta este impozitarea in patru trepte: 0% pentru veniturile de pana la 1000 lei, 15% pentru veniturile sub 4500 lei, 25% pentru veniturile intre 4500 și 10000 lei si 35% pentru veniturile de peste 9000 lei.

A doua varianta de impozitare propusa de PSD este in trei trepte: 8% pentru veniturile pana la 1000 lei, 12% pentru cele intre 1000 si 4500 lei si 16% pentru veniturile ce depasesc 4500 lei.

In acelasi program, PSD susține pastrarea impozitului pe profit la 16%, cu scutirea de impozit pentru profitul reinvestit. In ceea ce priveste TVA, PSD propune majorarea in cazul produselor de lux si diminuarea pana la 5% pentru paine, carne proaspata, lapte ulei si zahar.

O alta masura pe care PSD afirma ca o va lua la guvernare este impozitarea proprietaților de lux si a proprietatilor multiple.

De asemenea, PSD se angajeaza la depolitizarea administratiei, eliminarea influentei politice in numirile facute in Justitie, reducerea evaziunii fiscale, indreptarea luptei anticoruptie, plata integrala a subventiilor in agricultura, compensarea medicamentelor cu 90% pentru pensiile sub 1000 lei.

Pentru primul mandat, prioritatile PSD ar fi absorbtia de fonduri europene, programarea bugetara multianuala, stimularea industriei, investiții majore in inovare si cercetare, relansarea programului "Fabricat in Romania", introducerea legii controlului unic si infiintarea unei companii farmaceutice nationale prin comasarea Antibiotice, Unifarm, Sanevit si a Departamentului vaccinuri de la Institutul Cantacuzino.

Sursa: Jurnalul National

Teo Trandafir: "Declaratiile lui Blaga privind excluderea mea din PDL mi se par indreptatite"... Comisie de ancheta in cazul Daimler?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x