Antena Căutare

PSD se pregateste de guvernare

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a prezentat, astazi, intr-o conferinta de presa, o varianta de structura guvernamentala care ar putea fi cuprinsa in programul de guvernare elaborat de departamentele partidului.

Potrivit lui Nastase, structura de Guvern pe care ar putea-o propune PSD daca va accede, in urma alegerilor, la guvernare, cuprinde 13 ministere si patru ministri delegati.

Cele 13 ministere, potrivit stadiului actual al discutiilor, asa cum a mentionat Nastase, sunt: Finante si Economie; Agricultura si Dezvoltare Rurala; Munca si Protectie Sociala; Sanatate si Familie; Educatie, Cercetare, Tineret si Sport; Administratie, Interne si Dezvoltare Regionala; Industrie, Comert, Turism si Mediu de Afaceri; Mediu, Ape si Paduri; Afaceri Externe; Cultura, Culte si Minoritati; Justitie; Aparare si Securitate Nationala; Infrastructura si Constructii.

De asemenea, PSD intentioneaza includerea in Cabinet si a patru ministri delegati.

Acestia ar putea fi, potrivit lui Nastase, pe urmatoarele domenii: atragere de fonduri europene; control guvernamental; politici publice si implementarea reformelor; dialog social, relatia cu sindicate si societatea civila.

Atat Nastase, cat si presedintele PSD, Victor Ponta, au precizat, dupa prezentarea, intr-o conferinta de presa, a acestei schite de guvern, ca la nivelul conducerii partidului nu s-a discutat inca despre potentiali ocupanti ai acestor portofolii.

Sursa: Jurnalul National

CSAT: Romania si-a respectat toate angajamentale pentru aderarea la spatiul Schengen... Udrea isi plateste singura deplasarile cu elicopterul in interes de serviciu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x