Căutare Live

PSD sesizează astăzi CCR cu privire la legile asumate de Guvern/ Ciolacu: În primul rând vom face o sesizare pe formă

PSD ar urma să sesizeze, luni, Curtea Constituţională, cu privire la legile asumate de Guvern, precizând că sesizarea va fi "pe formă", nu pe fond. "Atâta timp cât există legi în Parlamentul României, mai ales într-o formă finală de dezbatere, nu poţi să vii tu, Guvern, să-ţi asumi şi să treci peste Parlament", spune Ciolacu.

"În primul rând vorbim de cele două asumări cu care a venit domnul Orban în Parlament, cea pe legile justiţiei şi una în domeniul transporturilor. Nu vom face sesizări pe fond. În primul rând vom face o sesizare pe formă, luni vor fi depuse aceste sesizări. Un lucru care mi se pare normal din două motive: în primul rând a existat un referendum în România ca niciun guvern să nu mai schimbe legile din domeniul justiţiei prin ordonanţe şi prin asumări, şi primul lucru care l-a făcut Guvernul Orban a venit cu asumări pe domeniul justiţiei, şi nu în ultimul rând atâta timp cât există legi în Parlamentul României, mai ales într-o formă finală de dezbatere, nu poţi să vii tu, Guvern, să-ţi asumi şi să treci peste Parlament. Parlamentul României este instituţia care legiferează în orice stat democratic", a spus Ciolacu, sâmbătă, la Antena 3.

Întrebat dacă documentele pe care PSD le va depune la Curtea Constituţională sunt gata, Ciolacu a răspuns afirmativ.

Conducerea colectivă interimară a PSD se reuneşte în şedinţă, luni, de la ora 10.00, iar Marcel Ciolacu a precizat că documentele care urmează să fie depuse la CCR vor fi aprobate. De asemenea, se va stabili strategia PSD pentru perioada următoare, având în vedere. adoptarea Legii bugetului şi abrogarea OUG 114

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirma, joi, că două dintre proictele pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea sunt în procedură parlamentară, ceea ce ar reprezenta un conflict juridic de natură constituţională. PSD va contesta la CCR legea care abrogă OUG 51/ 2019 şi legea care prorogă unele termene din justiţie.

Sursa : news.ro

Şedinţă solemnă a Parlamentului, pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie... PNL decide astăzi forma sub care va fi adoptată Legea bugetului de stat – asumarea răspunderii sau dezbatere parlamentar...
Ultimele știri