- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Guvernul a adoptat in regim de urgenta amendamentele la legea salarizarii pentru a grabi angajarea raspunderii. Doar sase amendamente din cele 24 propuse de parlamentari au fost aprobate de Executiv. Unul dintre ele reglementeaza statutul functionarilor publici, sustin mai multe surse oficiale.
Noua Lege a Salarizarii ii pune pe picior de egalitate pe soferii demnitarilor si pe chimisti. Astfel, cel care conduce masina unui parlamentar castiga aproape 1.100 de lei pe luna, la fel ca un biolog debutant. Absolventii facultatii de medicina veterinara vor primi putin peste 1.100 de lei, la fel ca un mecanic de utilaj, cu mentiunea ca acesta din urma beneficiaza si de vechimea in munca.
Consilierii demnitarilor sunt mai importanti ca inginerii specialisti si programatorii IT. Acestia castiga 1.900 de lei pe luna. in timp ce oamenii care dau sfaturi mai marilor tarii sunt sunt prevazuti in legea salarizarii intocmita de Guvernul Boc cu un salariu de 3.100 de lei. Iar anomaliile continua. Comisarii cu grad profesional superior vor castiga mai putin ca un salvator montan.
Legea Educatiei, adoptata marti de Camera Deputatilor
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, marti, ca Legea educatiei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament este considerata adoptata, dupa ce liberalii au anuntat in plen ca isi retrag semnaturile de pe motiunea de cenzura.
Anastase a adaugat ca, in urma retragerii semnaturilor parlamentarilor PNL de pe motiunea de cenzura privind Legea educatiei, aceasta nu mai exista si ca, in consecinta, Legea educatiei este considerata adoptata.
Potrivit presedintelui Camerei, 22 de parlamentari liberali si-au retras semnaturile, din 138 de semnatari, ceea ce face ca pe motiune sa mai existe 116 semnaturi, care sunt insuficiente pentru depunerea si discutarea acesteia.
foto:Intact Images