Antena Căutare

PSD si PNL vor depune doua motiuni de cenzura pe legile Salarizarii

Partidele din opozitie vor depune, miercuri, doua motiuni de cenzura. Motiunile vizeaza Legea salarizarii pe 2011 si cea cadru a salarizarii pe 2011. PSD si PNL vor depune astazi si o contestatie la Curtea Constitutionala impotriva Legii Educatiei.

Executivul si-a asumat raspunderea pe Legea Salarizarii unitare


Guvernul a adoptat in regim de urgenta amendamentele la legea salarizarii pentru a grabi angajarea raspunderii. Doar sase amendamente din cele 24 propuse de parlamentari au fost aprobate de Executiv. Unul dintre ele reglementeaza statutul functionarilor publici, sustin mai multe surse oficiale.

Noua Lege a Salarizarii ii pune pe picior de egalitate pe soferii demnitarilor si pe chimisti. Astfel, cel care conduce masina unui parlamentar castiga aproape 1.100 de lei pe luna, la fel ca un biolog debutant. Absolventii facultatii de medicina veterinara vor primi putin peste 1.100 de lei, la fel ca un mecanic de utilaj, cu mentiunea ca acesta din urma beneficiaza si de vechimea in munca.

Consilierii demnitarilor sunt mai importanti ca inginerii specialisti si programatorii IT. Acestia castiga 1.900 de lei pe luna. in timp ce oamenii care dau sfaturi mai marilor tarii sunt sunt prevazuti in legea salarizarii intocmita de Guvernul Boc cu un salariu de 3.100 de lei. Iar anomaliile continua. Comisarii cu grad profesional superior vor castiga mai putin ca un salvator montan.

Legea Educatiei, adoptata marti de Camera Deputatilor

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, marti, ca Legea educatiei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament este considerata adoptata, dupa ce liberalii au anuntat in plen ca isi retrag semnaturile de pe motiunea de cenzura.

Anastase a adaugat ca, in urma retragerii semnaturilor parlamentarilor PNL de pe motiunea de cenzura privind Legea educatiei, aceasta nu mai exista si ca, in consecinta, Legea educatiei este considerata adoptata.

Potrivit presedintelui Camerei, 22 de parlamentari liberali si-au retras semnaturile, din 138 de semnatari, ceea ce face ca pe motiune sa mai existe 116 semnaturi, care sunt insuficiente pentru depunerea si discutarea acesteia.

foto:Intact Images

Decizia CCR: Legea pensiilor este constitutionala. Barbatii se vor pensiona la 65 de ani, femeile la 63... CNCD a decis ca OUG de modificare a concediului post-natal e discriminatorie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x