Antena Căutare

PSD: Verificarea averilor liderilor sindicali, comanda politica

Senatorul PSD Georgica Severin a declarat intr-o conferinta de presa, ca demersurile Agentiei Nationale de Integritate de verificare a averilor liderilor sindicali sunt facute la comanda politica.

Severin a spus ca PSD nu contesta actiunea de verificare a averilor liderilor de sindicate, dar aceasta ridica semne de intrebare intrucat ar fi "lotizata".

Senatorul PSD a afirmat ca prioritatea ANI ar fi trebuit sa fie verificarea averilor principalilor ordonatori de credite.

"Aceasta orientare a verificarilor doar catre lideri de sindicate, si doar catre anumiti lideri de sindicate, previzionata de Mafalda Traian Basescu, ne arata clar ca a fost o comanda politica. Ne intrebam de ce alti lideri de sindicat, gen Marin Condescu, nu apar pe lista verificarii ANI. Probabil pentru ca este unul dintre apropiatii puterii", a declarat Severin.

Averile liderilor sindicali au intrat in atentia inspectorilor de integritate, in urma declaratiilor publice facute de fostul vames Marius Ungureanu referitoare la faptul ca liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, ar fi perceput mita pentru a promova si mentine unii angajati in vami.

Agentia Nationala de Integritate a informat, potrivit posturilor de televiziune, ca 15 lideri sindicali sunt vizati in verificarile sale. Pe lista ANI figureaza Vasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadar, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu si Dumitru Costin.

Fostul vames Marius Ungureanu a afirmat, marti, intr-o conferinta de presa - organizata de Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", condus de Vasile Lincu - ca liderul Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetare "Sed Lex", Vasile Marica, a luat mita de la angajati din vami pentru a interveni in promovarea si mentinerea lor in functii. Ungureanu a spus ca, din 1997 si pana in 2002, i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe luna.

Sursa: Jurnalul National

Udrea: PDL trebuie sa gaseasca o noua formula de guvernare... Sulfina Barbu: PDL nu va mai avea un lider ca Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x