Antena Căutare

Raiul fumatorilor s-a mutat la Parlament. Alesii incalca legea cu buna stiinta!

Raiul fumatorilor s-a mutat la Parlament, iar alesii incalca legea cu buna stiinta! Desi fumatul este strict interzis in spatiile publice, pe holurile Casei Poporului tai fumul cu cutitul. Paradoxal, tot alesii sunt cei care au trecut legea prin Senat, dar asta nu pare sa conteze prea mult.

Viorel Hrebenciuc a terminat cu tigarile, dar colegii sai lasa nori de fum pe holurile parlamentului.

Nu pot iesi insa afara, chiar daca in parlament tai fumul cu cutitul. De ce, explica chiar ei. “Nu poti sa ii trimiti afara, pentru ca Parlamentul e o cladire foarte mare. Dar e bine sa stabilim niste reguli si aici, sa existe locuri special amenajate”, spune Manuela Mitrea, initiatoarea legii care interzice fumatul in locurile publice. Ea recunoaste ca parlamentarii sunt departe de a fi un exemplu pentru ceilalti.

Nu poti cere tu, ca legiuitor, sa fie respectata o lege cand tu nu o respecti. Haideti sa interzicem si sa punem niste amenzi foarte mari. Ma gandeam chiar pana la 5000 de lei”, propune ea.

Alesii vad insa problema mult mai detasat, de la inaltimea norilor de fum pe care ii scot pe gura.

Miron Mitrea a trecut in barca nefumatorilor de aproape doi ani oi spune ca viata i s-a schimbat fundamental: “Nu mai fumez pur si simplu, sunt multe motive. E nesanatos, in mod evident. Eu nu stiam, de exemplu, cand fumam, ca apa are gust. Apa era toata la fel. Dupa ce m-am lasat de fumat, apa are intr-adevar gust”.

Legea initiata de Manuela Mitrea a fost adoptata de Senat, iar acum se afla in comisia de sanatate din Camera Deputatilor.

Observator Special: Timpul nu iarta pe nimeni: Cum s-au schimbat politicienii romani de la inceputul carierei pana in pr... Tariceanu vrea alegeri in PNL: desemnarea candidatului la presedintie sa se faca prin scrutin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x