Antena Căutare

Razboiul maghiaro-maghiar: Laszlo Tőkés vs Markó Bela

Tőkés Laszlo si Markó Bela incruciseaza sabiile pentru acapararea banilor publici primiti din Ungaria

Vicepresedintele Parlamentului European (PE), Tőkés László, apreciaza ca suntem martorii mostenirii presedintiei UDMR de catre Kelemen Hunor, „tovarasul" si colaboratorul apropiat al lui Markó Béla. In acelasi timp, europarlamentarul ataca uniunea, afirmand ca birourile-statut au fost folosite de UDMR de-a lungul timpului ca si masinarii de campanie. Mai mult, el afirma ca datorita prieteniei cu Guvernele Medgyessy-Gyurcsány, UDMR a impartit banii publici primiti din Ungaria dupa bunul plac, in scopuri proprii, pentru a-si cladi clientela.

Potrivit unui comunicat remis luni seara de biroul de presa al europarlamentarului, Tőkés raspunde unui atac lansat de Markó Béla, pe paginile cotidianului national de limba maghiara, Új Magyar Szó. Intr-un interviu acordat in aceasta publicatie, Markó a afirmat ca sprijinul Guvernului maghiar atribuit birourilor de democratie infiintate cu scopul de a da o mana de ajutor celor care solicita dubla cetatenie este de a dreptul „imoral".

Cine va urma in fruntea UDMR dupa „Mubarak" Markó?
Tőkés raspunde cu aceasi moneda, amintind ca „potentatii UDMR au pus mana pe birourile-statut (n.r. - birouri de informare privind obtinerea statutului de maghiar, infiintate in mai multe orase din Romania, dupa adoptarea Legii statutului de catre Parlamentul Ungar, intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2002), pe care le-au folosit in anii trecuti ca si masinarii de campanie - spre deosebire de scopul lor original iar datorita prieteniei cu Guvernele Medgyessy-Gyurcsány, au impartit banii publici unguresti fara sa fie verificati si in scopuri proprii, in vederea cladirii propriei clietele, fara sa-si aduca aminte de moralitate (...)".

Totodata, europarlamentarul face o paralela intre Hosni Mubarak si Markó Bela. „In aceste zile multi sunt de parere ca presedintele Mubarak nu ar fi trebuit sa astepte sa fie inlaturat de vointa poporului. (...). In acest context, Markó Béla renunta din timp la presedintie", este de parere Tőkés. El se intreaba retoric, cine va urma la conducerea uniunii dupa Markó, tragand apoi un semnal de alarma ca putem fi martorii mostenirii presedintiei UDMR de catre „tovarasul" si colaboratorul apropiat al actualului presedinte. „Cine urmeaza in fruntea UDMR dupa el? Cine vine dupa Mubarak? Vicepresedintele tovaras?! Caci dupa cum se contureaza lucrurile pe la noi, putem fi martori la succesiunea colaboratorului crescut (de Markó - n.r), apropiat", a conchis vicepresedintele PE.

Sursa: jurnalul.ro

Deputatul Dan Pasat s-a autosuspendat din PDL... Traian Basescu: "Am premierul independent, dar nu vi-l spun"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x