Antena Căutare

Razbunarea remaniatilor Vladescu si Seitan - darile cresc din 2011

Un proiect de „modificare a schimbarii” Codului Fiscal, lasat mostenire de cei doi fosti ministri, dublează la 35% CAS-urile pe activitati independente



Acesta ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2011 si aplica ideea mai veche a introducerii contributiilor de asigurari sociale in Cod, fiind creat un nou titlu - IX'1 - Contributii sociale obligatorii - special in acest sens.

Conform vechiului sistem, persoanele care obtineau venituri din activitati profesionale ar fi platit in continuare contributii sociale de 10,5% la pensii, 5,5% la sanatate si 0,5% la somaj, insa obligatiile de declarare si achitare ar fi revenit platitorilor de venit.

In noul proiect de ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal, modalitatea de declarare si plata nu se schimba, obligatiile apartinand tot beneficiarului. Se schimba insa nivelul contributiilor si se largeste baza veniturilor la care acestea se aplica. Astfel, contributia pentru asigurarile sociale (pensii) se majoreaza de la 1 ianuarie 2011 de la 10,5 la 24,43%, cea de asigurari sociale de sanatate de la 5,5 la 8,35%, iar cea de asigurari pentru somaj, de la 0,5 la 0,78%.

Citeste totul despre noul proiect al Ministerului Finantelor pe sfin.ro

Sursa foto: Intact Images

Constantin Rotaru: Guvernul Romaniei ar trebui sa propuna „Ziua limbii” ca sarbatoare pentru romanii de pretutindeni... Peste 100.000 de salariati din educatie vor sa dea Ministerul in judecata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x