Antena Căutare

Reactia MAE: Este nepotrivit si violent limbajul oficialului rus la declaratiile lui Basescu

Ministerul Afacerilor Externe din Romania se arata surprins de declaratia exprimata in numele MAE rus referitoare la comentariile presedintelui Basescu, partea romana apreciind regretabila si lipsita de temei lansarea unei asemenea reactii publice cu o violenta de limbaj inacceptabila, fara informare completa.

MAE considera "complet nepotrivit limbajul folosit in declaratia oficialului rus pe acest subiect", se arata intr-un comunicat al institutiei.

"Consideram regretabila si lipsita de temei lansarea unei asemenea reactii publice cu o violenta de limbaj inacceptabila, fara o informare completa si o minima intercatiune prealabila in plan diplomatic", mai spune sursa citata.

MAE de la Bucuresti "dezavueaza utilizarea unor comentarii privind evenimente tragice atat pentru poporul roman, cat si pentru cel rus, de acum 70 de ani, dandu-le o semnificatie in actualitatea politica".

"In acelasi timp, Ministerul Afacerilor Externe considera ca acest episod nu trebuie sa conduca la afectarea dialogului firesc, purtat in termeni de civilitate, care este normal sa defineasca relatiile bilaterale si isi exprima disponibilitatea pentru dialog cu Ministerul Afacerilor Externe al Federatiei Ruse pe orice tema de interes bilateral", se mai arata in comunicatul MAE.

MAE rus considera, referitor la declaratiile presedintelui Basescu privind trecerea Prutului, ca "astfel de bravade nerusinate care justifica agresiunea fascista si profaneaza memoria milioanelor de jertfiti ai nazismului este inadmisibila si merita o apreciere adecvata din partea Europei".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, referindu-se la reactia MAE rus fata de afirmatii ale sale, ca nu vede unde este supararea si a remarcat ca "URSS nu mai exista".

Reactia MAE vine dupa ce Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a protestat azi dur fata de afirmatiile lui Traian Basescu referitoare la evenimentele din 1941.

Sursa: Antena3

Ordoliberalismul incaiera PDL... Basescu, despre reactia MAE rus: Unde e supararea, URSS nu mai exista...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x