Antena Căutare

Manifestantii din Piata Universitatii sarbatoresc suspendarea lui Traian Basescu

Traian Basescu a fost suspendat din functia de Presedinte al Romaniei, in sesiunea extraordinara a Parlamentului, cu un numar de 256 de voturi. Astfel, Crin Antonescu devine presedinte intermar pana la organizarea referendumului pentru demitere, din data de 29 iulie. Manifestantii adunati in Piata Universitatii sarbatoresc suspendarea.

Legea referendumului in vigoare spune ca presedintele este demis daca propunerea „a intrunit majoritatea voturilor cetatenilor inscrisi in listele electorale". Asta inseamna ca 50% + 1 din cetatenii cu drept de vot trebuie sa voteze pentru demitere.

Daca la referendum se voteaza pentru demitere, atunci in termen de cel mult trei luni se organizeaza alegeri prezidentiale. In tot acest timp, Romania va avea un presedinte interimar, in persoana liderului USL Crin Antonescu.

VEZI AICI CUM A FOST SUSPENDAT TRAIAN BASESCU

Piata Universitatii a reinviat. De la ger la canicula

In Piata Universitatii, cei peste 300 de oamenii adunati pentru a protesta impotriva lui Basescu au inceput sa cante si sa danseze dupa anuntul de suspendare al presedintelui. Ceea ce initial a fost doar un protest, acum a devenit un adevarat moment de bucurie. Sute de oameni “sarbatoresc” suspendarea Presedintelui Romaniei.

foto: Intact Images



Crin Antonescu: "Fac un apel la toti cetatenii si toate institutiile statului sa-si desfasoare activitatea normal&q... Traian Basescu: "Cu certitudine mergem la Referendum"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x