Antena Căutare

Reactiile sferei politice la numirea lui Sebastian Lazaroiu la Munca

Numirea fostului consilier prezidential la carma Ministerului Muncii, dupa interimatul de 43 de zile asigurat de premierul Emil Boc, a starnit reactii adverse in lumea de pe plaiurile mioritice. Mai mult, desemnarea lui Lazaroiu este cu atat mai surprinzatoare cu cat, in ultimul timp, acesta s-a erijat intr-un un critic fervent al Guvernului Boc, pronuntandu-se de mai multe ori in favoarea unui premier tehnocrat.

In primul rand, in timpul ceremoniei de investire, presedintele Traian Basescu a apreciat numirea lui Sebastian Lazaroiu in functia de ministru al Muncii, apreciindu-i expertiza acumulata din functia de consilier prezidential.

"Sunteti unul dintre sociologii care au decis sa nu ramana doar la nivelul de a da sfaturi", a declarat Basescu.

Evident, in asentiment cu presedintele, mai multi membri PDL au apreciat numirea lui Lazaroiu. "L-am votat, a fost in asentimentul meu. Inseamna ca e bine, daca a fost numit in asentimentul partidului", a precizat secretarul general al PDL Ioan Oltean.

"Salut numirea lui Sebastian Lazaroiu ca ministru al Muncii. Sunt convins ca experienta sa de sociolog il va ajuta sa gestioneze un domeniu sensibil. Ii urez succes!", a scris si europarlamen tarul Cristian Preda pe blogul sau.

Iar Elena Udrea a precizat si ea ca "este un castig pentru Guvern sa aiba in echipa premierului un specialist. Domnul Lazaroiu este sociolog, nu are apartenenta politica, vine din randul societatii civile civile, iar prin toate opiniile si analizele pe care le-a facut pana acum a demonstrat ca este un sustinator al masurilor de dreapta luate pana acum la Ministerul Muncii de Guvernul Boc: reforma asistentei sociale, reforma sistemului de pensii. Cred ca va fi un bun continuator al politicii pe care Guvernul a dus-o la Ministerul Muncii".

Pe de alta parte, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca respecta decizia PDL de numire a lui Sebastian Lazaroiu ca ministru al Muncii si a spus ca "acesta va vedea ce inseamna munca in Guvern, unde nu se dau sfaturi, ci se iau decizii". Iar glasul Opozitiei nu s-a lasat nici el asteptat.

"Nu ne imbunatateste viata cu absolut nimic faptul ca domnul Basescu isi pune oamenii cei mai obedienti si cei mai lipsiti de scrupule in functii de ministri, care n-au nici un fel de pregatire si nici un fel de argument decat faptul ca sunt credinciosi domnului Basescu. Pentru noi nu e nici un avantaj, pentru Romania", a declarat presedintele PSD Victor Ponta.

Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a subliniat si ca noul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, "este un alt sacrificat al regimului Basescu".

Iar senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat ca numirea fostului consilier prezidential la Munca reprezinta "o rasplata pentru loialitatea manifestata de acesta".

Foto: Intactimages

Boc a pus-o pe Udrea sefa peste patru ministere... UPDATE! Sebastian Lazaroiu a preluat mandatul de ministru al Muncii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x