Antena Căutare

Reexaminarea Legii pensiilor, respinsa in Senat

Puterea a reusit respingerea amendamentelor opozitiei privind pensionarea femeilor la 60 de ani si punctul de pensie de 45% din salariul mediu brut.

Meciul putere-opozitie in Senat a marcat ieri un scor egal : 1-1. Astfel puterea nu a reusit sa adopte cererea de reexaminare a presedintelui la legea pensiilor, dar a reusit in schimb sa respinga amendamentele opozitiei la legea pensiilor privind varsta de pensionare la femei de 60 de ani, la barbati de 63 si stabilirea punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut.

Respingerea acestor amendamente a venit in urma exprimarii unui vot pe raportul comisiei de munca la cererea de reexaminare la legea pensiilor.

Impotriva raportului comisiei de munca s-au pronuntat 48 de senatori, in timp ce 7 s-au abtinut, iar 44 au exprimat un vot pozitiv. Dintre grupurile politice, impotriva raportului au votat PDL, UDMR si UNPR, iar pentru raport PSD si PNL.

Discutiile cele mai fervente s-au purtat asupra posibilitatii de a mai exprima sau nu un vot asupra cererii de reexaminare a presedintelui, grupul PDL sustinand ca, odata dat un vot asupra raportului, nu mai este nevoie de un vot si asupra cererii de reexaminare, in care se afla solicitarea presedintelui ca varsta de pensionare a femeilor sa fie de 63 de ani.

Tot articolul, in Jurnalul National

Bashar al-Assad: Basescu poate juca un rol activ in procesul de pace din Orientul Mijlociu... Roberta Anastase: "Opozitia cere negocierea interesului national"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x