Antena Căutare

Regele Mihai I renunta la titlul "de Hohenzollern"

"Majestatea Sa regele Mihai a hotarat ca in secolul XX, in Europa moderna, nu se poate pastra o legatura vetusta, aproape feudala, intre Familia Regala a Romaniei si Familia princiara de Hohenzollern si este normal ca Romania sa aiba regi romani si acest act doar proclama acest lucru si anume ca Familia Regala nu mai are decat titlul de 'a Romaniei' si nu 'de Hohenzollern''', a anuntat avocatul Casei Regale, Ioan Luca-Vlad.

De asemenea, potrivit avocatului, decizia regelui Mihai se inscrie in Normele Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, adoptate in 2007, in sensul in care nu exista un drept de succesiune intre Familia Regala a Romaniei si Familia de Hohenzollern.

Avocatul a mentionat totodata ca "nu au existat niciodata probleme legate de succesiunea regelui Mihai, iar Familia de Hohenzollern nu si-a manifestat niciodata dorinta de a veni la succesiunea Majestatii Sale".

"Decizia Regelui Mihai este doar un act care solidifica, pune pe hartie niste realitati care deja exista. Familia nu mai folosea de mult timp titlul de Hohenzollern", a explicat avocatul Casei Regale.

Regele Mihai I a anuntat ca, incepand de astazi, 10 mai 2011, toate legaturile dinastice dintre Casa Regala a Romaniei si Casa Princiara de Hohenzollern iau sfarsit, potrivit unui comunicat de presa al Palatului Elisabeta.

Tot de la aceasta data, niciun membru al Familiei Regale a Romaniei nu va mai purta si nu va mai avea dreptul sa poarte sau sa foloseasca vreun titlu conferit (ereditar sau ad personam) de orice sef al Casei Princiare de Hohenzollern.

Elena Udrea si comoara din ruinele buzoiene... Franks: Documentul publicat de Nastase, "o ciorna grosiera"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x