Antena Căutare

Reorganizarea teritoriala a Romaniei se amana. PDL nu s-a inteles cu UDMR

Reorganizarea teritoriala se amana. Decizia a fost luata in sedinta de luni dimineata a Coalitiei, dupa ce UDMR nu a fost de acord cu nici o varianta de reorganizare propusa de presedinteleTraian Basescu. Coalitia a decis infiintarea unei comisii care sa analizeze, pana la toamna, subiectul reorganizarii teritoriale, informeaza Antena3.


Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, in urma cu doua zile, la finalul sedintei CRU a UDMR, ca Uniunea sustine amanarea reformei administrative pentru toamna acestui an sau inceputul lui 2012. In plus, Kelemen Hunor a exprimat dezacordul UDMR pentru transformarea actualelor regiuni de dezvoltare in judete.



"Decizia noastra sau pozitia noastra referitoare la ultimele propuneri privind reforma administrativa si asa-zisa regionalizare: noi, dupa consultarile cu organizatiile teritoriale, am ajuns la concluzia ca nu putem sustine varianta transformarii celor opt regiuni de dezvoltare in opt judete, nici varianta ?opt plus doi?. Avem noi o initiativa mai veche si suntem convinsi ca aceasta initiativa, privind transformarea regiunilor de dezvoltare, o vom putea discuta peste cateva saptamani, poate la toamna, poate la inceputul anului viitor", a afirmat presedintele UDMR, citat de Mediafax.

Traian Basescu a propus, initial, impartirea Romaniei in opt judete mari. Dupa mai multe runde de negocieri esuate cu partenerii de guvernare de la UDMR, presedintele a revenit cu o noua oferta: 8 regiuni plus doua judete mici: Harghita si Covasna, cu statut special.

Liderii UDMR au declarat ca nu le convine nici aceasta varianta si ca doresc o regiune care sa cuprinda si judetele Mures, Bihor, Satu Mare si Salaj.


Victor Ponta: "USL nu va participa la monologul lui Traian Basescu"... Ministrul Educatiei pica la gramatica: substantivul "coleg" este de gen neutru!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x