Antena Căutare

Replica lui Raed Arafat: Statul a refuzat SMURD-ul pana in anul 2006

Fostul subsecretar de Stat, Raed Arafat a oferit o replica miercuri seara la spusele presedintelui Traian Basescu, care a tinut o conferinta de presa in aceeasi zi.

"Ca orice chestiune care incepe, SMURD-ul a avut nevoie de un catalizator si apoi a fost dus mai departe de altcineva. SMURD-ul este creatia Romaniei. Dar cand a aparut, in Targu Mures, a aparut cu un grup de voluntari, sustinut de pompieri. Statul l-a refuzat pana in anul 2005, 2006. Normal ca factorul politic a avut un rol important, dar acum vor sa vina si cu privatii pe sistemul de urgenta", a spus doctorul Arafat.

Fondatorul SMURD a atras totodata atentia asupra impactului pe care il poate avea legea in actuala forma fara baza unui studiu de impact.

"In ceea ce priveste proiectul de lege pe urgenta nota de fundamentare nu zice realitatea si nu fundamenteaza impactul. Aceasta nu este o nota de fundamentare si nu zice nimic nici pe economic, pe nici un domeniu. Daca apare noua lege in aceasta forma se va ajunge la disfunctionalitati in functionarea urgentei si a SMURD-ului", a avertizat acesta.

"Suntem intr-o perioada de discutii. Noi avem temeri fundamentate. Totusi, pana la aprobarea legii, rolul nostru este sa prezentam punctul nostru de vedere", a mai spus Arafat.

Fostul subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii a sustinut cu mult fair-play si numirea doctorului Georgescu in functia pe care pana de curand o ocupa, demonstrandu-si inca o data modestia.

"Urmeaza sa vedem ce va face domnul Georgescu(nr-noul subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii). Increderea este oricum mai mare in doctorul Georgescu decat in domnul Ciuhodaru", a completat Arafat.

Sper ca vom reusi sa scoatem din impas acest sistem. Eu nu zic ca sunt de neinlocuit. Sistemul inca nu este matur si nu ne debarasam de domnul Arafat, ne debarasam de un grup de oameni", a incheiat Raed Arafat.

Foto: Intact Images

Andrei Georgescu catre Nistorescu: "Il voiai pe Ciuhodaru sa faca legea?"... Petre Roman: Nu inteleg de ce Traian Basescu isi da cu ciocanul in cap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x