Antena Căutare

Reprezentanta Tinutului Secuiesc la Bruxelles, inaugurata astazi

Reprezenta Tinutului Secuiesc la Bruxelles va fi deschisa oficial astazi, iar delegatia PSD din Parlamentul European (PE) a adresat o scrisoare presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, presedintiei ungare a UE si presedintelui PE, Jerzy Buzek, prin care cere reactii oficiale in spiritul respectarii depline a legislatiei UE.

Eurodeputatii PSD au cerut totodata un punct de vedere oficial din partea Partidului Popular European (PPE), sub egida caruia s-a creat initiativa infiintarii reprezentantei Tinutului Secuiesc la Bruxelles.

Ei "condamna vehement" initiativa celor trei membri UDMR, membri ai PE, Sogor Csaba, Tokes Laszlo si Iuliu Winkler pe care o califica drept "sfidatoare, anti-europeana si profund anti-romaneasca", precum si "lipsa de reactie" a reprezentantilor actualei puteri fata de aceasta manifestare, despre care spun ca are un caracter "evident anti-national". Ei mai sustin ca "este de notorietate faptul ca Tokes a ajuns in Parlamentul European cu sprijinul PDL si al lui Traian Basescu, iar ulterior a devenit vicepresedinte al Parlamentului European tot cu sprijinul PDL si a partidului de dreapta, Fidesz, aflat la guvernare in Ungaria".

De altfel, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri ca "tacerea" autoritatilor de la Bucuresti fata de initiativa lui Laszlo Tokes de a deschide o reprezentanta a tinutului Secuiesc la Bruxelles este explicabila prin "combinatiile" presedintelui Traian Basescu.

Antonescu si-a exprimat ingrijorarea fata de atitudinea pasiva a presedintelui, a premierului si a ministrului de Externe fata de infiintarea reprezentantei Tinutului Secuiesc, entitate care nu exista legal.

"Daca era o reprezentanta sau un birou al unor judete sau al Consiliilor Judetene din Harghita, Covasna si Mures, nu era nici o problema. Insa, cand Laszlo Tokes intervine si vorbeste de reprezentarea unei entitati care nu exista, asistam la un demers care este inca un pas pe care Laszlo Tokes si ceilalti care il sprijina il fac intru ideea autonomiei teritoriale, care este definitiv inacceptabila pentru noi", a afirmat presedintele PNL.

Tot articolul, in Jurnalul National

UPDATE! Votul pe Legea eutanasierii, amanat... Reactii la proiectul revizuirii Constitutiei. Udrea: "PDL il sustine"/ Ponta: "Este o diversiune"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x