Antena Căutare

Restructurare de ochii lumii

Ministrii Guvernului Boc s-au pus pe indeplinit cerintele de restructurare cerute de premier. In urma sedintei de miercuri, nimic nou pe lista zecilor de agentii. Vechea metoda de desfiintare arata tot a comasare. Practic, prin comasare, agentiile pierd maximum doua-trei posturi de conducere, fiind pastrate in schimb cohorte de angajati. In tabara secretarilor de stat, lucrurile arata tot a comasare sau a transferare de atributii.

Unii si-au pierdul locurile, dar pentru altii s-au schimbat doar insarcinarile de serviciu. Aparatul de lucru al primului-ministru a mai primit un secretar de stat, Baba Catalin Ovidiu parasind Ministerul Educatiei pentru un loc in echipa lui Emil Boc. Marin Anton a lasat Ministerul Transporturilor pentru Ministerul Mediului, iar Barna Tanczos s-a mutat de la Ministerul Dezvoltarii la cel al Agriculturii.

Desi anuntau ca vor fi desfiintate agentiile care nu au la baza cerinte europene, cel putin la Ministerul Sanatatii, dar si la cel al Agriculturii, lucrurile nu se misca. Sa incepem cu Ministerul Sanatatii, unde, asa cum a anuntat ministrul Cseke Attila, din noua unitati subordonate vor ramane sapte. Operativitate?

Opt posturi de conducere mai putin! In plin proces de reformare a statului nu s-a atins nimeni de Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor, infiintata in 1999. O alta cerinta europena adaptata la legea romaneasca! Comisia are un organ colegial de conducere format din sapte membri numiti pe o perioada de patru ani prin decizie a primului-ministru.

Membrii CONAS se intrunesc in sedinte lunare ordinare si in sedinte extraordinare ori de cate ori este nevoie si "beneficiaza de o indemnizatie de participare la sedinta in cuantum lunar de 20% din salariul de baza al directorului general, indiferent de numarul sedintelor dintr-o luna", se arata in hotararea nr. 1148 din septembrie 2008 privind atributiile CONAS.

Tot articolul, in Jurnalul National

Independenta Kosovo, un precedent? Lazlo Tokes: "Acelasi lucru e posibil si in Ardeal"!... Romanii, iritati de ideea autonomiei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x