Antena Căutare

Reuniunea Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor are loc la Bucureşti, fiind deschisă de Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, deschide, astăzi, reuniunea Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor, care are loc la Bucureşti, în contextul exercitării Preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor (2019-2021).

Potrivit MAE, reuniunea de lucru a Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor are ca obiectiv principal pregătirea Conferinţei ministeriale a Comunităţii Democraţiilor, care va avea loc în perioada 25 - 26 iunie, la Bucureşti, şi va marca aniversarea a 20 de ani de la semnarea Declaraţiei de la Varşovia, documentul fondator al Comunităţii Democraţiilor.

În marja conferinţei, ministrul afacerilor externe va avea o serie de întrevederi bilaterale, printre care cu omologul gambian, Mamadou Tangara, şi cu Secretarul General al Comunităţii Democraţiilor, Thomas Garrett.

România asigură Preşedinţia Comunităţii Democraţiilor în perioada septembrie 2019 - septembrie 2021, având ca principale obiective facilitarea implicării tinerilor în procesele democratice, promovarea democraţiei pe plan global, ca unic sistem care garantează prosperitatea şi dezvoltarea durabilă, precum şi relaţia dintre procesele democratice şi tehnologia informaţiei.

Comunitatea Democraţiilor, înfiinţată în anul 2000, la iniţiativa SUA, prin semnarea de către 106 state a Declaraţiei de la Varşovia, este cea mai amplă platformă de dezbatere şi schimb de experienţă pe tema democraţiei la nivel global. Consiliul Guvernator, care se compune din 31 de state, inclusiv România (din 2011), este principalul organ decizional al Comunităţii Democraţiilor.

Sursa : news.ro

Predoiu, o nouă întâlnire cu delegaţia misiunii de evaluare din cadrul MCV; s-a discutat despre modificarea legilor just... PSD: Adevărata miză a privatizării sănătăţii, două miliarde de euro pentru ”prietenii” ministrului Costache!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x